Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Qivitoq - Fjeldgængeren

Oscar-nomineret dansk film fra 1956 Læs mere
119 min

I 'Qivitoq - fjeldgængeren' ankommer den unge Eva Nygaard (Astrid Villaume) til Grønland. Hun er kommet hertil for at overraske sin forlovede (Bjørn Watt-Boolsen), der er læge på stedet.

Eva erfarer dog hurtigt, at han har en affære med en sygeplejerske, og i skam og sorg ønsker hun blot at komme hjem igen. Som sidehistorier til dette klassiske jalousi/forelskelsesplot gives et indblik i de lokales hverdagsliv, særligt fangeren Pavia, der ønsker at være fisker, men bliver mobbet og er tæt på at tage sit eget liv.

Erik Ballings 'Qivitoq - Fjeldgængeren' er en rejse ind i en grønlandsk naturkulisse og ikke mindst en mytologisk sagnverden, hvor mandfolk går til fjelds, når de ydmyges i fangersamfundet.

Filmen blev som den første danske nogensinde nomineret til en Oscar efter udgivelsen i 1956. Siden da har kun få genset Poul Reichhardt som udstedsbestyreren Jens Lauritzen og ikke mindst filmens scenografi på verdens største ø.

Rating star
4.8
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.