Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Rampelys (1952)

Repremiere på Chaplins melodrama Læs mere
Drama
137 min
Kan streames på
SF Anytime Blockbuster iTunes

Filmen 'Rampelys' (Limelight) er Charlie Chaplins romantiske melodrama fra 1952, hvor instruktøren selv spiller hovedrollen som den tidligere varietéstjerne, Calvero.

De seneste år har budt på en ægte deroute for den aldrende kunstner, der nu bor i en lille lejlighed i London, alkoholiseret og glemt af publikum.

En dag opdager Calvero en lugt af gas fra nabolejligheden, og han bryder døren op - blot for at finde en ung kvinde, der har forsøgt at begå selvmord. Kvinden viser sig at være en ballerina ved navn Thereza, der har mistet troen på livet.

I et forsøg på at tage sig af hende, opdager Calvero selv en ny mening med tilværelsen og ikke mindst den hedengangne karriere i show-business.

'Rampelys' er en af Charlie Chaplins sidste store film - produceret i tiden, hvor den legendariske komiker var blevet sortlistet som kommunist i USA.

Dramaet er blevet kaldt Chaplins mest personlige værk, hvilket ikke mindst ses i dets skildring af en tidligere verdensstjerne i sit livs efterår samt roller til fire af Chaplins i alt 11 børn.

Claire Bloom, der har rollen som den unge Thereza, er stadig aktiv som skuespiller i bl.a. Kongens store tale, og Buster Keaton, der ligesom Chaplin var en af stumfilmstidens største komikere, spiller en mindre rolle. 

'Rampelys' får, ligesom to andre Chaplin-klassikere, Diktatoren og Guldfeber, dansk repremiere i biografen. (copyright: kino.dk)

Rating star
5.2
/6
Brugerne
Rating star
5
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Flere romantiske film

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.