Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Red Obsession

Krigen om Bordeaux Læs mere
2013
Dokumentar
75 min

Dokumentaren 'Red Obsession' handler om Bordeaux, der haft en nærmest mytisk status i de fine vines selskab som symbol på velstand, magt og indflydelse. Dens succes har altid været knyttet til markedernes lunefuldhed og den globale økonomis skiftende formuer.

Situationen omkring Bordeaux-vinene er dog ved at ændre sig, fordi traditionelle amerikanske og europæiske kunder falder fra, mens nyrige købere fra Kina presser priserne i vejret. Behovet er uforudsigeligt, men den nye kunde vil have det hele for enhver pris.

Spørgsmålet er nu, om det kinesiske marked bliver den største boble, der aldrig sprænger, eller den største trussel mod Bordeaux nogensinde? Vin er et populært emne både at nyde og diskutere over spisebordet, men film om den delikate drik er der knap så mange af.

Drama-komedierne ’Sideways’ (2004) og ’Bottle Shock’ (2008) satte californisk vin på filmverdenskortet, og dokumentaren ’Somm’ (2012) fokuserede på den hårdeste af alle sommelieruddannelser.

Nyeste skud på stammen er ’Red Obsession’, som stiller skarpt på vinens rolle i Kina og den effekt, som landet har på det globale vinmarked - med udgangspunkt i Bordeaux. Hollywood-stjernen Russell Crowe (Gladiator) er fortælleren, og filmen blev vist på Tribeca-filmfestivalen i New York.

Rating star
6
/6
Brugerne
Rating star
4
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dokumentarfilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.