Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Redacted

Barsk anti-krigsfilm af Brian De Palma Læs mere
2008
Drama
92 min
Kan streames på
SF Anytime Blockbuster

'Redacted' er en barsk anti-krigsfilm, hvori Brian De Palma stiller skarpt på Irakkrigens menneskelige tragedier.

Titlen henviser til censuren, der borttager ømtålelig information fra krigsdokumenter og medier, og den er baseret på den virkelige hændelse i 2006, hvor en gruppe amerikanske soldater voldtog en 14-årig pige, myrdede hendes familie, skød hende og satte ild til hendes krop.

Filmen følger en amerikansk bataljon ved et checkpoint i Irak og giver et foruroligende indblik i de almindelige menneskeskæbner, der ubarmhjertigt investeres i en krig, hvor manglende kommunikation har fatale konsekvenser.

Soldaterne er under enormt pres: de ved ikke, hvor længe de skal være der og knap, hvorfor de er der. De lokales reaktion på soldaternes opførsel, skaber en grusom spiral, hvor alle hævner sig på de forkerte. 

De Palma har tidligere instrueret blandt andre 'De Uovervindelige' og den første 'Mission: Impossible', men 'Redacted' er et mindre, mere eksperimenterende projekt, hvor han benytter de moderne medier i en collage af alt fra webcams og digitalkamera til journalist-optagelser og dokumentarfilm.

Rating star
3.2
/6
Brugerne
Rating star
2.4
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.