Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Renoir

Portræt af den franske impressionist Læs mere
2013
Drama
111 min
Kan streames på
SF Anytime Blockbuster

Året er 1915, og ved Sydfrankrigs Côte d’Azur oplever maleren Pierre-Auguste Renoir sit livs efterår. Han er pint efter tabet af sin kone, hans kunstneriske åre er ved at tørre ud, og sønnen, Jean, er blevet såret under Første Verdenskrig.

Men da den unge, smukke Andrée en dag træder ind i malerens husholdning, fyldes han af en uventet, fornyet energi og inspiration. Også Jean, der slapper af i farens middelhavsparadis, fortrylles af den nye, rådhårede muse. Imod sin fars vilje forelsker Jean sig i Andrées utæmmede sjæl, og den viljesvage, kampplagede krigsveteran begynder lige så stille at udvikle sig til filmskaber.

'Renoir' kommer i kølvandet på Bille Augusts danske drama 'Marie Krøyer' fra sidste år og er en fransk pendant om den berømte impressionistiske maler Pierre-Auguste Renoir.

Filmen er baseret på den autentiske historie om smukke Andrée Hesslings indvirkning på Renoir og hans søn, Jean, der sidenhen blev en af fransk films helt store mestre med titler som 'Den store illusion' (1937) og 'Spillets regler' (1939).

Rating star
3.5
/6
Brugerne
Rating star
3.4
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.