Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Rocco og hans brødre

177 min
Vinderen af sølvløven i Venedig og årets hjemlige Bodil for bedste europæiske film begynder som klassisk neorealisme, men udarter til et af de mest rørende, psykologisk komplekse og voldsomme broderopgør i filmhistorien.

Fortællingen om Rocco Parondi og hans fire brødre – Vincenzo, Simone, Ciro og Luca – er et stort opsat familiedrama i stil med Steinbecks ’Øst for Paradis’: Vidt forskellige temperamenter og skæbner sat i spil på en større scene, de ikke selv har magt til at påvirke.

I Luchino Viscontis tilfælde gælder det et Italien splittet mellem det fattige syd og det forjættede nord med bilfabrikker og – tror familien – masser af efterspørgsel på arbejde. Den syditalienske familie drager efter farens død til Milano, hvor de må hutle sig igennem med bl.a. snerydning og socialbedrageri. Men møder de fire brødre ikke den materielle velstand, de havde drømt om, møder de dog kvinder!

Annie Girardot fik et stort gennembrud i filmen i rollen som Nadia, som både Rocco og Simone Parondi forelsker sig i. Rocco spilles med smukt vemod af Alain Delon, mens Renato Salvatori leverer sit livs præstation som hans storebror, der bobler over af fysisk begær og smerte – ”en rå, rastløs præstation, som er overvældende og uforglemmelig,” skrev The New York Times. Filmen blev Viscontis sidste store realistiske værk.
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.