Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Selma

Biografi om Martin Luther King Læs mere
2015
Drama
128 min
Kan streames på
SF Anytime Blockbuster

Biografien 'Selma' handler om rettighedsforkæmperen Martin Luther King Jr., der netop har holdt sin verdenskendte "I have a dream"-tale og modtaget Nobels fredspris.

Nu står han over for sin vanskeligste opgave, da han i 1965 forsøger at overtale USA's præsident, Lyndon B. Johnson, til at give lige stemmerettigheder til alle. Sorte har i princippet stemmeret, men i praksis er det nærmest umuligt at afgive den.

Alligevel fastslår Johnson, at han har for mange andre politiske punkter, der skal gennemføres, inden han vil tage stilling til lighedsspørgsmålet. Derfor slår King sig ned i byen Selma, Alabama, for at arrangere en ikkevoldelig demonstration, der skal overbevise USA’s mest magtfulde mand om at ændre loven. 

'Selma' er en vigtig film, der tager fat i en helt specifik periode i amerikansk historie, hvor racismen stadig var overdøvende. Skildringer af afroamerikaneres vilkår i samme periode har også dannet rammen om film som Niceville og The Butler.

David Oyelowo spiller den krævende hovedrolle som Martin Luther King Jr., mens den imponerende rolleliste består af navne som Tom Wilkinson, Giovanni Ribisi, Tim Roth og Oprah Winfrey.

'Selma' modtog en Oscar for Bedste sang, 'Glory', af Common og John Legend. (copyright: kino.dk)

Rating star
4.6
/6
Brugerne
Rating star
4.4
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.