Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Sepideh

Følg din drøm Læs mere
2013
Dokumentar
88 min

Instruktør Berit Madsen står bag dokumentaren 'Sepideh' om en 16-årige iransk pige af samme navn.

Sepideh drømmer om stjernerne, for hun vil være astronaut. Men som ung iransk kvinde ved hun også, at hendes skæbne er forudbestemt af generationers traditioner, og at familien har helt andre planer for deres datter.

Alligevel kan Sepideh ikke slippe drømmen og tilbringer sine nætter med at udforske den smukke stjernehimmel og universets uendelighed. Hun ved, at det er en kamp om familiens ære og forventninger, som hun skal udkæmpe. En kamp som først synes mulig at vinde, da hun får hjælp fra en uventet kant.

Instruktør Berit Madsen har gået på filmskolen i Paris, men er også uddannet cand. phil. i etnografi og socialantropologi ved Aarhus Universitet.

'Sepideh' er instruktørens første spillefilm, hvor hun bruger sine to uddannelser til at dokumentere den modstand, en ung iransk kvinde møder, når hun tør drømme videre end familiens forventninger.

Rating star
4.2
/6
Brugerne
Rating star
4.3
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dokumentarfilm

Flere danske film

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.