Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Shirley & Hinda

Oprørske oldemødre Læs mere
2013
Dokumentar
78 min
Kan streames på
SF Anytime

Shirley og Hinda er gamle nok til at have vokset op i skyggen af den store depression, som ramte verden i 1929. Nu oplever de endnu engang, hvordan USA er i dyb krise.

Når de kører ned til indkøbscentret på deres elektriske scootere, passerer de lejre, hvor de arbejdsløse prøver at skærme sig mod kulden i billige iglotelte. På varehylderne er alt produceret i Kina på fabrikker, der driver rovdrift på naturen.

Imens gentager politikerne og økonomerne deres mantra om, at verden igen vil blive et bedre sted, når bare vi forbruger mere, så økonomien igen kan vokse. Men de to damer har set for meget til at lade sig narre så let. Hvordan kan det være, at de yngre generationer stoler blindt på den økonomiske elite, når der er så mange beviser på, at det, de siger, er noget sludder? 

Filmen er en politisk dokumentar med en 84- og en 90-årig i hovedrollerne. I løbet af filmen tager de to oldemødre på en rejse over USA for at afkræve USA’s investeringsfolk, makroøkonomer og dollarmilliardærer et svar på de spørgsmål, som ikke kan udskydes længere: Hvorfor skal vi blive ved med at vokse, og kan den økonomiske vækst fortsætte for evigt?

'Shirley & Hinda' er instrueret af norske Håvard Bustnes, der tidligere undersøgte boksere i 'Blod & ære' (2008) og den vestlige verdens sygesikringssystemer i 'Helsefabrikken' (2010).

Rating star
4.4
/6
Brugerne
Rating star
4
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dokumentarfilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.