Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Simon og egetræerne (2011)

To drenge under 2. Verdenskrig Læs mere
1969
Drama
122 min
Kan streames på
SF Anytime Blockbuster

Simon og egetræerne' er en af Sveriges største filmproduktioner nogensinde. En episk fortælling om to drenge og to familiers skæbner i Göteborg - før, under og efter 2. verdenskrig. I centrum står den bogligt stærke arbejdersøn Simon og den jødiske velhaversøn Isak. De to bindes sammen af tyskernes fremmarch og af tabubelagte bånd fra fortiden, som kun gradvist kommer til syne.

En bredt anlagt historie om klasse og identitet, om krævende forældrekærlighed og ungdommelig frihedslængsel,' skrev Dagens Nyheter. 'Hele filmen ånder af sans for detaljen: Fotograferingen er ødselt smuk, alle skuespillerne stærke og nærværende.'

Filmen satte rekord med 13 Guldbagge-nomineringer for bl.a. bedste film, instruktion og for hele tre skuespilpræstationer (Helen Sjöholm, Cecilia Nilsson og Jan Josef Liefers). Filmen er baseret på succesromanen 'Simon og egetræerne' af den nu afdøde Marianne Fredriksson.

'

Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.