Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Something Must Break

Trans-kærlighed Læs mere
2014
Drama
81 min

Filmen 'Something Must Break' handler om lagerarbejderen Sebastian, der ligner en pige, klæder sig i dametøj og dagdrømmer om at leve fuldt ud som kvinden Ellie.

Hans tilværelse er stille, og når han endelig er social, er det sammen med veninden Lea, der er langt mere udfarende. En aften i byen møder de Andreas - en ballademager, der bliver fascineret af den androgyne Sebastian.

De er et umage par, men befinder sig alligevel snart i et intenst kærlighedsforhold, hvor især Andreas må kæmpe for at forstå sine følelser. Alt imens vokser Sebastians indre kvinde sig mere og mere selvsikker. 

Det svenske drama ’Something Must Break’ vandt en Tiger Award på Rotterdams internationale filmfestival og dystede desuden om Publikumsprisen ved årets CPH PIX-festival.

Den transkønnede instruktør Ester Martin Bergsmark laver primært film, der debatterer vores kønsopfattelser. Hun slog i 2008 igennem med ’Maggie Vaknar på Balkongen’, der vandt en Guldbagge for Bedste dokumentarfilm, og den aktuelle film er Bergsmarks første fiktionsfilm.

Værket bygger på bogen ’Du är rötterne som sover vid mina fötter och håller jorden på plats’ af filmens manuskriptforfatter Eli Levén. (copyright: kino.dk)

Rating star
4.7
/6
Brugerne
Rating star
4.3
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.