Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Space Dogs (2019)

Første rumhund genoptår Læs mere
2021
Dokumentar
91 min

Dokumentaren 'Space Dogs' tager udgangspunkt i gadehunden Laika, som var det første levende væsen, der blev sendt ud i det ydre rum.

Ifølge legenden forvandlede Laika sig, idet hun brændte op i det vægtløse mørke, til et genfærd: Et genfærd som siden 1957 har strejfet om i de moskovitiske gader. Legenden kaster et magisk skær over nutidens gadehunde. I filmen følger vi deres forsøg på at overleve i storbyen: Vi er bogstavelig talt i øjenhøjde med de firbenede karakterer.

Gadehundenes liv væves sammen med videnskabelige arkivoptagelser fra 1950’erne og 60’erne, som offentligheden aldrig før har fået lov til at se: Uden filter ser vi, hvordan astronaut-hundene får indopereret fodertuber i deres mavesække. Alt sammen i videnskabens og fremskridtets hellige navn. Den, der først har modtaget dette poetiske knytpoteslag, har svært ved at se verden som før.

"Som Disney instrueret af Tarkovskij," skrev Cinevue om ‘Space Dogs’, der forener mystik og samfundskritik i en fortælling om genfærd, videnskab og gadehunde.

Filmen vises med engelske undertekster.

Rating star
2.7
/6
Brugerne
Rating star
5
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dokumentarfilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.