Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

The Spirit of '45

Dokumentar af Ken Loach Læs mere
2013
Dokumentar
94 min
Kan streames på
Blockbuster

Dokumentaren 'The Spirit of '45' tager udgangspunkt i 1945, der er omvæltningernes år i britisk historie. Anden Verdenskrig er netop slut, og det sammenhold, der bragte England gennem krigen - forbundet med de bitre minder fra mellemkrigstiden - ledte til en vision om et bedre samfund uden fattigdom, arbejdsløshed og fascisme.

Landet skulle derimod baseres på solidaritet, optimisme og troen på, at man sammen kan oprette store ting. Via historiske filmklip fra Englands nationale arkiv sammen med lydoptagelser og nutidige interviews skildres ånden fra 1945, som fik afgørende betydning for de kommende år, og som måske kunne blive genoplivet i dag.

’The Spirit of ’45’ er en hyldest til en periode i britisk historie præget af fællesskabet. Den socialt bevidste instruktør Ken Loach har gravet i arkiverne og talt med diverse historikere, økonomer og andre eksperter for at give et fyldestgørende billede af perioden fra 1945 til i dag.

Loach er normalt mest kendt for sine socialrealistiske film som ’Kes’ (1969) og ’Sweet Sixteen’ (2002), men har også tidligere instrueret dokumentarfilm som ’Which Side Are You On?’ (1985) og ’The Flickering Flame’ (1998).

Rating star
4
/6
Brugerne
Rating star
3.5
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dokumentarfilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.