Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Spise sove dø

Livet i udkants-Sverige Læs mere
2013
Drama
104 min

Filmen 'Spise sove dø' handler om den 21-årige, muslimske Raša, der bor i Udkantssverige og kan pakke 12 poser salat på 4,5 sekunder på salatfabrikken.

Hun er egentlig godt tilfreds med tilværelsen. Hun har sin far, sit job og sin gode ven Nikki.

Men fabrikken må skære ned, og Raša mister sit job, hvorefter hun tvinges ind i en bureaukratisk jungle af selvtillidscoaching og kompetencekurser.

Den lille by, og det liv hun klamrer sig til, bliver pludseligt mindre og mindre, og Raša må efterhånden indse, at der er en større verden derude - og at hun måske bliver nødt til at rejse ud og prøve lykken på egen hånd.

Det sort-humoristiske, svenske drama, ’Spise sove dø’, er instrueret af debutanten Gabriela Pichler hvis stil, med sin socialrealistiske blanding af tragik og galgenhumor, kan minde om landsmændene Lukas Moodysson (Fucking Åmål, Lijla 4-ever) og Ruben Östlund (De ufrivillige).

Rollen som den trofaste, intense og ukuelige Raša spilles af Nermina Lukac, og 'Spise sove dø' vandt Sveriges største filmpris, Guldbaggen for Bedste film, Bedste kvindelige hovedrolle, Bedste instruktør og Bedste manuskript.

Rating star
4.2
/6
Brugerne
Rating star
3.8
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.