Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Straight Outta Compton

Om rapgruppen N.W.A Læs mere
2015
Musik
147 min
Kan streames på
SF Anytime Viaplay Rakuten TV Blockbuster Netflix

Filmen 'Straight Outta Compton' er den biografiske fortælling om fem unge mænd, der i 1986 danner rapgruppen N.W.A.

Ice Cube, Dr. Dre, Eazy-E, MC Ren og DJ Yella lader deres musik handle om at være sort i den belastede bydel, Compton, i Los Angeles, og deres tekster er fulde af vrede mod især politiet og autoriteterne.

Gruppens lyrik er baseret på deres kriminalitetsplagede liv bliver talerør for en hel generation og kampen for social retfærdighed et emne, der når langt ud over Comptons grænser.

'Straight Outta Compton' er titlen på det banebrydende andet album fra N.W.A., der gjorde gruppen kendt som den farligste på Jorden. Albummet var på kontroversielt og stilskabende, men selvom gangstarap-ikonerne fulgte op med en endnu bedre sælgende efterfølger, 'Niggaz4Life', betød interne stridigheder, at N.W.A. var dømt til at opløses.

Filmen skildrer disse markante år i musikhistorien, og den er produceret af Ice Cube og Dr. Dre, som naturligvis har givet førstehåndsbeskrivelser. O'Shea Jackson Jr. spiller sin far, Ice Cube, i filmen.

'Straight Outta Compton' indtog 1. pladsen på den amerikanske biografhitliste tre uge i træk. (copyright: kino.dk)

Rating star
5
/6
Brugerne
Rating star
3.5
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere musikfilm

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.