Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

The Swenkas

”En voldsomt fascinerende hybrid, et billedprægnant eventyr, der udfoldes i et suggererende grænseland mellem allegori, fiktion og et gennemmusikalsk bud på en ny personlig filmkategori af dokumentarisk tilsnit.” Sådan skrev Lars Movin i Information om Jeppe Røndes ‘The Swenkas’, og Robert-komitéen kvitterede med statuetten for årets bedste lange dokumentarfilm.

Swenkaerne er en lille gruppe arbejdende zulumænd fra post-apartheid Sydafrika, nærmere betegnet et township i Johannesburg. Mænd, der hver lørdag aften smider deres beskidte overalls og i stedet iklæder sig deres bedste Caducci- eller Pierre Cardin-jakkesæt for at imponere ugens dommer. Swenkaerne har kørt dette modeshow så længe, at ingen kan huske, hvornår eller hvorfor det hele begyndte.

Filmen følger den yngste swenka Sabelo i hans livs mest turbulente tid. Han skal giftes, og han skal begrave sin far, der også var swenkaernes leder. Sabelo og hans swenka-kolleger befinder sig i en tilstand af uvished. Vil Sabelo opgive at swenke? Vil gruppen finde en ny leder? Vil kunsten at swenke overleve?

Hele anmelderstanden stemte i med roser, og som Niels Lind Larsen påpegede i Ekstra Bladet, er befriende for en gangs skyld at få en opløftende dokumentarfilm fra Sydafrika – helt uden apartheid, aids og overfald.

Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.