Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

A Syrian Love Story

A Syrian Love Story' fokuserer lige på og hårdt på en flygtningefamilies følelsesmæssige rejse og mentale tilstand. Her er ingen musik, fortællerstemme eller formidling af historisk kontekst om den krig, de flygter fra.

Instruktøren Sean McAllister har fulgt en syrisk familie gennem fire år. Den politisk aktive Amer mødte den fem år yngre Raghda i et syrisk fængsel i 90’erne. Der var hul i muren imellem to celler, de faldt i snak – og mødtes igen uden for murene. Senere blev de gift.

Da revolutionen (som borgerkrigen konsekvent kaldes i filmen) bryder ud i 2011, ryger moren i fængsel igen. Da hun kommer ud igen, flygter familien til en palæstinensisk flygtningelejr i Syrien. Instruktøren er i allerhøjeste grad en del af historien, og stiller fra tid til anden meget ledende spørgsmål, mens han filmer.

Da McAllister fængsles i fem dage, må familien helt forlade landet, fordi de på den måde kan sættes i forbindelse med en udenlandsk ’journalist’. De rejser først til Libanon, senere Frankrig.

McAllister har klogt fravalgt at bruge alvidende fortællerstemme i filmen. Vi må selv gætte os til, hvad der er sket mellem instruktørens besøg hos familien, men det er med til at forstærke indtrykket af umiddelbarhed og nærhed. Og selv om filmen ikke handler om krig som sådan, giver ’A Syrian Love Story’ en stærk forståelse for de menneskelige omkostninger. Det er også et varmt portræt af en familie, der trodser traumer og selvbebrejdelser i kampen for at blive sammen.

Rating star
6
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.