Gå til hovedindhold
Afspil trailer
Tilføj til min liste
Ikke set

Tabte illusioner

Honoré de Balzac-filmatisering Læs mere
2022
Drama
149 min
Kan streames på
SF Anytime Blockbuster Grand Hjemmebio

Den franske film 'Tabte illusioner' foregår i det 19. århundredes Frankrig og handler om den unge digter Lucien, der rejser til Paris for at prøve lykken og forfølge kærligheden.

Lucien arbejder ellers på sin families trykkeri på landet, men han har store drømme og ambitioner for sin fremtid. Så da hans velhavende elsker fra hjembyen sætter kurs mod den franske hovedstad, griber han hurtigt chancen for at følge med.

Paris viser sig dog at være noget af en omvæltning, og da den unge digter bliver overladt til sig selv, finder han vejen ind bag kulissen i det litterære og kulturelle miljø.

Her møder Lucien en verden, hvor profit og politik står forrest, og hvor alt kan købes eller sælges - både succes, omtale, magt, følelser og i sidste ende ham selv.

Den menneskelige komedie er baseret på den store franske forfatter Honoré de Balzas roman af samme navn, som blev udgivet mellem 1837 and 1843.

'Tabte illusioner' blev belønnet med hele syv César-priser, der er Frankrigs svar på Oscar-uddelingen, og er instrueret af Xavier Giannoli (Marguerite) med bl.a. Benjamin Voisin (Sommeren '85) på rollelisten. (copyright: kino.dk)

Rating star
4.7
/6
Brugerne
Rating star
4.8
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.