Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Til ungdommen

Unge politikere og Utøya Læs mere
2013
Dokumentar
118 min

I dokumentarfilmen 'Til ungdommen' følger dokumentaristen Kari Anne Moe fire politisk engagerede unge fra sommeren 2009 til efteråret 2011.

Udgangspunktet var en dokumentar om den politiske, engagerede ungdom i Norge, repræsenteret af de fire teenagere Johanne fra AUF, Sana fra SU, Henrik fra FPU og Haakon fra Unge Høyre.

Moe og de andre dokumentarister følger med Johanne til hendes første politiske sommerlejr til Utøya, og tager hjem først på formiddagen den 22. juli 2011 for at møde Sana i Oslo centrum. Men så sker det utænkelige...

Mange kan huske billederne af Oslos centrum i ruiner. Og af en kølig Anders Behring Breivik efter at have myrdet 67 socialdemokratiske unge på øen Utøya - yderligere to omkom ved drukning og ved fald.

'Til ungdommen' stiller skarpt på både begivenhederne i Oslo og på Utøya, men ud fra et andet perspektiv end selve terrorhandlingerne. Det er i bund og grund en film om unge, der vil forandre verden, om menneskene omkring dem og om kærlighed som modvægt til had.

Rating star
4.2
/6
Brugerne
Rating star
4
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dokumentarfilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.