Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Touch of Evil (1958)

Thriller
95 min
Kan streames på
iTunes Blockbuster

Selv om han er på bryllupsrejse, påtager den mexicansk-fødte kriminalbetjent Mike Vargas (Charlton Heston) sig at undersøge en bombeeksplosion ved grænsen mellem USA og Mexico. Hermed rager han uklar med den gennemkorrupte, lokale politiinspektør Hank Quinlan (Orson Welles).

I forsøget på at sætte en stopper for Vargas laver Quinlan en aftale med gangsterbossen, Joe Grandi, om at dope Vargas’ kone (Janet Leigh), så hun kan arresteres for narkomisbrug.

’Touch of Evil’ (Politiets blinde øje) er en Orson Welles-klassiker af de helt store – ikke mindst på grund af sit formfuldendte billedsprog, intense close-ups, omhyggeligt komponerede scener og ekspressionistiske lyssætning.

Berømt er åbningsscenen, optaget i én lang kamerabevægelse. Og Welles selv er mesterlig i den udleverende rolle som det arrogante magtmenneske Hank Quinlan.

Rating star
4.5
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere thrillers

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.