Gå til hovedindhold
Afspil trailer
Tilføj til min liste
Ikke set

Tove

Portræt af mumitroldenes mor Læs mere
2021
Drama
115 min
Kan streames på
Viaplay Rent & Buy Grand Hjemmebio Rakuten TV SF Anytime Blockbuster iTunes

Det biografiske drama 'Tove' handler om kunstneren Tove Jansson, der er kendt for sine elskede mumitrolde og deres finurlige univers af magiske væsner.

Filmen udspiller sig i efterkrigstidens Helsinski. Her har Tove sin gang i det sprudlende kunstnermiljø, hvor der kæmpes for at skaffe penge til dagen og vejen.

Tove forsøger således at skabe sig en karriere som kunstner, mens hun også kæmper for at træde ud af sin succesfulde kunstnerfars skygge og dømmende blik.

Simultant med kunsten er mumitroldenes mor desuden splittet mellem sin kærlighed til den frisindede Atos Wirtanen og den kvindelige teaterinstruktør Vivica Bandler.

'Tove' er altså ikke blot historien om mumitroldenes tilblivelse, men i høj grad også et nuanceret portræt af kvinden bag med alt, hvad det indebærer af op- og nedture samt tvivl, kærlighed og konflikter.

Andre kunstnere er gennem tiden også portrætteret på film, bl.a. i Van Gogh - ved evighedens port med Willem Dafoe og Frida om Frida Kahlo med Salma Hayek. (Copyright: kino.dk)

Rating star
4
/6
Brugerne
Rating star
3.8
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.