Gå til hovedindhold
Afspil trailer
Tilføj til min liste
Ikke set

Transnistra

Prisvindende dokumentar Læs mere
2019
Dokumentar
93 min
Kan streames på
Blockbuster

Den danske dokumantar 'Transnistra' foregår i den lille by Kamenka i Transnistrien, hvor en gruppe teenagere hænger ud på en forladt byggeplads.

Tanya er den eneste pige i gruppen og alle drengene lader til at være forelsket i hende og de kæmper for at få hendes opmærksomhed.

Den unge vennegruppe har ikke gjort deres uddannelser færdige og de har svært ved at finde jobs. De tilbringer deres dage og nætter udendørs i hinandens selskab, hvor de på vovet og ubekymret vis udforsker forladte byggepladser, bader i søer og solbader mens de taler om deres håb og drømme. 

Transnistrien er dog ikke et idyllisk miljø for unge mennesker og sporene fra den tidligere kommunistiske stat hænger tungt i luften.

Filmen er skudt på 16mm og vandt en Dragon Award for bedste nordiske dokumentar ved Göteborg Film Festival 2019, hvor den danske fiktionsfilm Dronningen vandt to andre priser.

Instruktøren bag filmen er svenskeren Anna Eborn, der tidligere har været nomineret til en Robert for sin dokumentarfilm Pine Ridge fra 2013. 

Rating star
5.2
/6
Brugerne
Rating star
4
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dokumentarfilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.