Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

The Trial of Joan of Arc

Akkurat som Dreyers 1928-genfortælling af processen mod Jeanne d’Arc er Robert Bressons 'The Trial of Joan of Arc' fra 1962 baseret på de historiske sagsakter fra 1431, hvor den cirka 19-årige bondedatter, heltinde og krigsfange blev dømt til døden ved en politisk tilsmudset rettergang i den franske by Rouen.

Det er en sand historie så spektakulær, at den er fortalt talrige gange på film – men aldrig så stoisk og minimalistisk som hos Bresson, hvis fortolkning ikke uden grund er blevet kaldt anti-ekspressionistisk: Vi ser ikke Jeanne d’Arc kaste lidende blikke mod himlen, men en indadvendt pige (Jeanne spilles af med nedslået blik af Florence Delay). Vi ser ikke retssagens tilskuerne, hører blot deres tilråb – sådan som de må være blevet sanset med nedslået blik! En sjælden film, hvor ordet får vægt. Filmen blev køligt modtaget i sin samtid, men er efterfølgende blevet restitueret. Den har i dag 100% positive anmeldervurderinger på sitet rottentomatoes.com.
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.