Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Tropa de Elite - Elitestyrken

Filmen som det brasilianske politi forsøgte at få forbudt! Læs mere
2008
Action
113 min
Kan streames på
SF Anytime

'Tropa de Elite - Elitestyrken' er en hårdkogt politifilm om opgør i Rio de Janeiros slumkvarterer, med manuskript af Bráulio Mantovani, forfatteren bag 'City of God'.

Filmen har været en af de største publikumssucceser i Brasilien nogensinde med over elleve millioner solgte billetter, og det er den anden brasilianske film på ti år, som vinder Guldbjørnen i Berlin, efter Walter Salles' 'Central Station' vandt i 1998.

Handlingen udspiller sig op til Pavens besøg i Rio de Janeiro i 1997, hvor der skal ryddes op blandt de hårdkogte kriminelle i byens værste slumkvarter. Et sted hvor det almindelige politi må melde pas. I stedet indsættes en særlig eliteenhed, BOPE, som absolut ikke viser nogen nåde og i udpræget grad benytter sig af tortur.

Politiet forsøgte at få 'Tropa de Elite - Elitestyrken' forbudt, men en domstol erklærede, at filmen kun gav et alt for sandfærdigt billede af den virkelige verden. Instruktøren José Padilha har tidligere skildret Rio de Janeiros slummiljøer i dokumentarfilmen 'Bus 174'.

Rating star
4.6
/6
Brugerne
Rating star
4
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere actionfilm

Flere thrillers

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.