Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Trumbo

Sortlistet manuskriptforfatter Læs mere
2016
Drama
124 min
Kan streames på
SF Anytime Blockbuster

Dramaet 'Trumbo' handler om den legendariske manuskriptforfatter Dalton Trumbo, der i 1950erne blev sortlistet for sit kommunistvirke.

Historien begynder, mens Trumbos karriere er på toppen, og han leverer det ene succesmanuskript efter det andet. Men problemerne lurer, da førende politikere og Hollywood-folk indleder en hetz mod kommunister i showbiz - heriblandt Trumbo og en håndfuld af hans kolleger.

Mens retssagerne ruller, afskriver de store studier manuskriptforfatternes ret til at arbejde. Dalton Trumbo og Co. lader sig dog ikke slå ud, og snart begynder de skrive film under pseudonymer. 

'Trumbo' er baseret på de virkelige hændelser omkring kommunistforskrækkelsen i USA, forfølgelsen af alle, der udviste de mindste socialistiske tendenser, og endelig de berygtede "Hollywood Ten". Dalton Trumbo var blandt de mest kendte navne, der blev sortlistet, og under pseudonymet som sin kollega, Ian McLellan Hunter, modtog han en Oscar for manuskriptet til 'Roman Holiday'.

Bryan Cranston, der primært er kendt for sin hovedrolle i tv-serien 'Breaking Bad', spiller den excentriske drejebogsskribent, og blandt birollerne finder vi et flot ensemble bestående af bl.a. Helen Mirren, Louis CK og John Goodman. (copyright: kino.dk)

Rating star
4.2
/6
Brugerne
Rating star
3.8
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.