Gå til hovedindhold
Afspil trailer
Tilføj til min liste
Ikke set

Ud og stjæle heste

Berlinalens sølvbjørnevinder Læs mere
2019
Drama
123 min
Kan streames på
SF Anytime Blockbuster NF+ iTunes Rakuten TV Grand Hjemmebio Viaplay

Den norske film 'Ud og stjæle heste' er baseret på den prisbelønnede Per Pettersons bestseller af samme navn.

Filmen følger den aldrende Trond, der glæder sig til at fejre nytår alene i en hytte i Norge, da han støder ind i en mand, som han kendte for 50 år siden. 

Trond mindes dén sommer, hvor alting ændrede sig, og hvor han mødte sin livsudkårende kvinde, men som hans far også havde udset sig til sin hustru.

'Ud og stjæle heste' er norsk, men har et fremtrædende dansk islæt. I en scenestjælende rolle ses nemlig danske Danica Curcic kendt fra bl.a. Stille Hjerte og Fasandræberne, og filmen er fotograferet af danske Rasmus Videbæk, der modtog en Sølvbjørn på Berlinalen i 2019 for dramaets filmkunstneriske fornyelse.

Bag filmen står instruktør og manuskriptforfatter Hans Petter Moland, som tidligere har lavet film som Kraftidioten, dennes genindspilning Cold Pursuit og Afdeling Q-filmen Flaskepost fra P.

Den svenske stjerneskuespiller, Stellan Skarsgård, kendt fra bl.a. Pirates of the Caribbean-serien, Mamma Mia!-filmene og Triers Nymphomaniac, spiller den ældre Trond.

Rating star
4.2
/6
Brugerne
Rating star
4.5
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.