Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Urmageren

Manden der næsten ændrede verdenshistorien Læs mere
2016
Drama
114 min
Kan streames på
HBO Max SF Anytime Google Play iTunes Blockbuster

Det historiske drama ’Urmageren’ begynder med en tikkende bombe, der skal tilintetgøre Hitler under en tale i München.

Men den sprænger i luften akkurat 13 minutter for sent, og gør Georg Elser til manden, der kun næsten ændrede verdenshistorien.

Urmageren Elser har fået nok af Hitlers tyranniske styre, og beslutter sig i 1936 for at slå ham ihjel. Da han, efter eksplosionen, pågribes og anholdes for attentatforsøg på statslederen, indleder den gemene politichef Nebe en afhøring, der tager alle midler i brug.

Publikum skånes ikke for et indblik i de brutale afhøringsmetoder, som politichefen og lederen af Gestapo står for. Filmen udforsker i flashbacks modstandsmandens liv, og begivenhederne, der leder til den skæbnesvangre handling.

Det er ikke første gang instruktøren Oliver Hirschbiegel beskæftiger sig med Anden Verdenskrig. Han har tidligere stået bag den kritikerroste Der Untergang, om Hitlers sidste dage. I ’Urmageren’ bliver hovedrollen spillet af Christian Friedel, der debuterede i 2009 som skolelæreren i Det hvide bånd. (copyright: kino.dk)

Rating star
4.4
/6
Brugerne
Rating star
3.8
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.