Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Vi er de bedste!

Punkmusikken er ikke død! Læs mere
2014
Drama
102 min
Kan streames på
iTunes Blockbuster Grand Hjemmebio HBO Max SF Anytime Disney+

Filmen 'Vi er de bedste!' foregår i Stockholm 1982. Bobo og Klara på 13 år er bedste veninder, men ikke ligesom alle andre. De går mest op i svenske punkbands, selvom alle siger, at punken er død, og ligner med deres korte hår mere drenge end piger.

Det gør dem udstødt i klassen, og der er heller ikke meget støtte at hente på hjemmefronten. Piger spiller ikke punkmusik, men på trods af det - eller måske netop derfor - beslutter Bobo og Klara sig for at danne et punkband.

Ingen af dem har spillet på instrumenter før, men da de ser den ligeledes udstødte, dybt religiøse og langhårede Hedvig spille klassisk guitar til et skolearrangement, er de overbeviste om, at de har fundet bandets tredje medlem.

Med ’Vi er de bedste!’ vender Lukas Moodysson tilbage til sit hjemland, Sverige, efter en kort udlandskarriere med filmen ’Mammut’ i 2009. Stilmæssigt vender han også tilbage til rødderne fra spillefilmsdebuten ’Fucking Åmål’ (1998), hvor to teenagepigers spirende seksualitet dannede grundlag for en realistisk og opløftende fortælling om ikke at lade sig kue af omverdenens fordomme. 

’Vi er de bedste!’ er baseret på en graphic novel af instruktørens kone, Coco Moodysson, og tonen er realistisk, men ikke nedslående som i instruktørens feel-bad-film, ’Lilja 4-ever’ (2002) og ’Et hul i mit hjerte’ (2004).

Måden, hvorpå der slås et slag for de udstødte og lader dem finde livsglæden gennem musikken (også selvom de ikke er særligt gode), er på én gang opløftende, rørende og pokkers vedkommende. Sådan skal en ungdomsfilm skæres. (copyright: kino.dk)

Rating star
3.8
/6
Brugerne
Rating star
4.6
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.