Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Vredens dag (1943)

Dansk
97 min
Kan streames på
Dansk Filmskat Blockbuster

I ´Vredens dag´ er Anne (Lisbeth Movin) ulykkeligt gift med en langt ældre mand, men forelsker sig i dennes søn, Martin. De idylliske eftermiddage i skoven kommer Annes svigermor for øre, og hun afskyr den uhellige alliance. Hun søger ligefrem at overbevise præsteskabet om, at Anne står i kontakt med djævelen – en anklage, der tidligere er blevet rettet mod Annes mor. Hos den svage Martin er der ingen støtte at hente.

Da Anne ønsker sin mand død, går ønsket – karakteristisk for Dreyer – i opfyldelse. Dermed lægges der et samvittighedsåg oven på hekseanklagen, og fortvivlet beslutter Anne at dømme sig selv til bålet. Dramaets erotiske glød og dødsangst holdes i ave af Dreyers kølige billedkompositioner, der er blevet sammenlignet med Wilhelm Hammershøis malerier.

På hekseforfølgelsernes tid er Anne (Lisbeth Movin) ulykkeligt gift med en langt ældre mand og forelsker sig skæbnesvangert i dennes søn. Hendes svigermor søger at overbevise præsteskabet om, at Anne står i kontakt med djævelen – en anklage, der tidligere er blevet rettet mod Annes mor. Da Anne ønsker sin mand død, går ønsket (karakteristisk for Dreyer) i opfyldelse. Dermed lægges der et samvittighedsåg oven på hekseanklagen.

Rating star
4.6
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere danske film

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.