Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Walesa - Håbets mand

Historien om den polske præsident Læs mere
2014
Drama
127 min

Filmen 'Walesa - Håbets mand' begynder i 1970, hvor Lech Walesa er elektriker på værftet i Gdansk, men han er utilfreds med tingenes tilstand i Polen.

Sammen med andre aktivister begynder han at organisere arbejderne i ikke-kommunistiske fagforeninger, der går imod regeringens kontrollerede system.

Walesa vinder manges støtte, ikke mindst på grund at sit karismatiske ydre, og med sin hustru Danuta ved sin side, kommer han til at lede oppositionen i Polen. Det er ikke en ufarlig opgave, og et opgør mod autoriteterne er i vente. 

Polens, til tider turbulente, politiske situation er godt materiale til en film, og den anerkendte instruktør Andrzej Wajda har allerede to gange skildret den anti-kommunistiske opposition i filmene ’Marmormanden’ (1976) og ’Jernmanden’ (1981), der blev belønnet med Guldpalmen i Cannes.

’Walesa - håbets mand’ afslutter trilogien ved at skildre den måske mest markante, politiske skikkelse i landet, Lech Walesa. (copyright: kino.dk)

Rating star
4.1
/6
Brugerne
Rating star
3.8
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.