Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Warriors of the Rainbow - Seediq Bale

154 min
‘The Warriors of the Rainbow: Seediq Bale’ tager en kultur, der har syntes dømt til udslettelse, og genopliver den i episk langformat, majestætiske billeder og med dialog på det oprindelige sprog, Seediq.

Taiwan var en japansk koloni fra 1895 til 1945, hvilket især gik ud over øens oprindelige folk, Seediq-stammerne, der bekrigede hinanden, men i 1930 gik kollektivt til angreb på den undertrykkende besættelsesmagt. Japanerne svarede igen med 3.000 soldater, kampfly og kemiske våben – kun et fåtal af seediq’er overlevede.

Wei Te-Sheng genskaber med stor omhu og fine antropologiske detaljer et 50 år langt, blodigt kapitel i Taiwans historie. Resultatet er et ambitiøst ramasjang-drama med både store slagscener, manddomsriter og helstøbte portrætter. Filmen beskriver med uventet kompleksitet en kultur spundet ud mellem mandsmod og barbari – mellem anti-imperialistisk overlevelseskamp og mytologi-forankret dødsdrift.

‘The Warriors of the Rainbow: Seediq Bale´ var i konkurrence på Venedig-festivalen.
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.