Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

What We Left Unfinished

Fallback image

´What We Left Unfinished´ fylder nogle af hullerne i Afghanistans filmshistorie, der ikke mindst er opstået på grund af Talibans klapjagt på levende billeder. Filmhistoriker Mariam Ghani begyndte i 2011 at digitalisere Afghanistans overlevende filmskatte – og fik en overraskelse. For hun fandt også bidder af fem film fra 1978 til 1991, der aldrig nåede at få premiere, fordi de ikke passede til de ideologiske og tematiske vinde under kommunistisk styre. Men for alle fem gælder, at optagelserne nåede at gå i gang, og de fem torpederede film er både med til at omskrive den nationale filmhistorie og sætte billeder på et lands forandring over 23 år.

Titlerne taler deres eget sprog. ´What We Left Unfinished´ rummer klip fra Daoud Faranis ´The April Revolution´, diamantsmuglings-thrilleren ´Black Diamond’ (1984), Faqir Nabis krimi ´Downfall´ (1987), Juwansher Haidarys krigs- og forsoningsdrama ´Wrong Way´ (1990) og Ahmadis narkothriller ´Agent´ (1991) – og lige så spændende perspektiverende betragtninger. Instruktør Mariam Ghani er i øvrigt datter af Ashraf Ghani, der blev landets præsident i 2014.

Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.