Gå til hovedindhold
Afspil trailer
Tilføj til min liste
Ikke set

The White Crow

Om balletdanseren R. Nureyev Læs mere
2019
Drama
127 min
Kan streames på
SF Anytime HBO Max Blockbuster Viaplay

Dramaet 'The White Crow' handler om balletverdenens største stjerne, Rudolf Nureyev. 

Året er 1961, da balletdanseren Rudolf rejser fra Sankt Petersborg til Paris for at optræde med det berømte Kirov-kompagni. Det er den unge mands første rejse ud af Sovietunionen, og mødet med Vestens frie kunstneriske kultur ændrer ham for altid.

Rudolf må nu træffe et valg: Skal han forblive loyal over for sit fædreland, eller skal han afhoppe til vesten? Og hvordan kommer man fri fra jerntæppet, når man er i konstant selskab af KGB-agenter?

'The White Crow' er ikke den første film om Rudolf Nureyevs tumulte liv, der tidligere i år blev blevet portrætteret i dokumentaren Nureyev. Aldrig siden har en balletdanser opnået samme form for idoldyrkelse, og indtil sin død af AIDS i 1993 fungerede han som en symbolsk brik i Den Kolde Krig mellem Vesten og Sovietunionen. 

Skuespilleren Ralph Fiennes instruerer og spiller samtidig danserens tætte ven og danselærer. I den centrale rolle som den berømte danser ses ukrainske Oleg Ivenko. (Copyright: kino.dk)

Rating star
4
/6
Brugerne
Rating star
3.5
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dramaer

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.