Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

White House Down

Præsident under angreb Læs mere
2013
Action
131 min
Kan streames på
iTunes SF Anytime Rakuten TV Blockbuster HBO Nordic Viaplay

I filmen 'White House Down' drømmer politimanden John Cale om at arbejde for Secret Service og beskytte den amerikanske præsident i Det Hvide Hus.

Hans datter er begejstret ved tanken om en far som livvagt for verdens mest magtfulde person, men til den endelige jobsamtale får Cale et afslag.

Far og datter må i stedet nøjes med en rundtur i præsidentens berømte residens i Washington, D.C., men timingen kunne ikke have været dårligere.

På samme tidspunkt angribes Det Hvide Hus af en svært bevæbnet paramilitær gruppe, og John Cale må nu gribe til handling for at beskytte sin datter og landets øverste leder.

Hvis handlingen lyder bekendt, er der noget om snakken. ’Olympus Has Fallen’, der fik biografpremiere i foråret, havde stort set det samme plot, men to film om det samme emne er ikke et usædvanligt Hollywood-fænomen.

Meteorfilmene ’Armageddon’ og ’Deep Impact’ fik i 1998 premiere med tre måneders mellerum, og året forinden var der to måneder imellem de vulkanorienterede ’Dante’s Peak’ og ’Volcano’.

Årets andet angreb på Det Hvide Hus er instrueret af Roland Emmerich, der tidligere har ødelagt præsidentens bolig i både ’Independence Day’ (1996) og ’2012’ (2009).

Rollen som familiefar med Secret Service-drømme spilles af Channing Tatum (G.I. Joe), Jamie Foxx (Ray) spiller præsidenten, og der er biroller til bl.a. Maggie Gyllenhaal (The Dark Knight), Jason Clarke (Zero Dark Thirty) og James Woods (Videodrome).

Rating star
4.5
/6
Brugerne
Rating star
2.8
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere actionfilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.