Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Without Memory - Kore-eda

1969
´Without Memory´ handler om en japansk mand ved navn Hiroshi Sekine, der i 1992 blev indlagt på det lokale hospital. Behandlingen var fejlbehæftet og resulterede i en sjælden hjerneskade: Wernickes encefalopati, der blandt andet indebærer, at patientens evne til at skabe nye erindringer går tabt. Alt, hvad der resterer, er de minder, der allerede er lagret.

Instruktøren Hirokazu Kore-eda hørte om historien og fulgte efterfølgende Hiroshi og hans familie tæt gennem flere år, og resultatet er dette både indignerede og ømme portræt, hvor vi bl.a. ser den smertelige proces, Hiroshi må gå igennem konstant: At konstatere, at han ikke genkender sine nærmeste – og hvor meget det også tærer på dem. Løsningen på en lille, men væsentlig del af problemet kommer fra filmholdet, der hjælper med at skabe et ´mindebånd´, som familien kan sætte på video-afspilleren!

Men også dette er en gestus, der bærer et ansvar med sig – for hvilke minder definerer egentlig mest et menneske? Filmen ledte efter Kore-edas eget udsagn direkte til tilblivelsen af gennembrudsfilmen ´Mellem liv og død´:

Ved at lave ´Without Memory´ gik det op for mig, hvor livsvigtige minder er. Uden erindring har vi ingen identitet.´

´
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.