Gå til hovedindhold
Afspil trailer
Tilføj til min liste
Ikke set

XY Chelsea

Historien om whistlebloweren Læs mere
2019
Dokumentar
92 min
Kan streames på
iTunes

Dokumentaren 'XY Chelsea' er et intimt indblik i livet og karrieren for den transkønnede amerikanske soldat og aktivist Chelsea Manning, som blev idømt 35 år i militærfængsel for at lække fortrolige oplysninger om USA’s krige i Irak og Afghanistan.

Filmen følger aktivisten fra hun benådes af Præsident Obama i 2017 og skal skabe sig en ny tilværelse uden for fængslet og militæret.

Manning må skabe et nyt liv nu kvinde og som en stærkt kontroversiel figur, som deler vandene mellem dem, der ser hende som en vigtig og modig whistleblower og dem for hvem hun er en kriminel landsforræder.

Men da hun vedholder sin loyalitet over for Wikileaks’ grundlægger Julian Assange, kommer hun atter i myndighedernes søgelys.

'XY Chelsea' bringer os helt tæt på et menneske, der er villig til at ofre sin egen frihed for at få sandheden frem i lyset.

Whistebloweren Edward Snowdens historie er tidligere blelvet filmatiseret i Snowden.

OBS: Filmen vises uden undertekster.

Rating star
3.3
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere dokumentarfilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.