Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Yi Yi - familiedrømme

’Yi Yi’ er den eneste af Yangs film, der har været i dansk distribution. Det er et slægtsdrama struktureret omkring et år i familien Jians liv og med punktnedslag i de mest epokegørende begivenheder: bryllup, fødsel og begravelse. Som i ’A Confucian Confusian’ er det middelklassen og dens normer, der er Yangs primære fokus. Samtlige familiemedlemmer synes at være i dyb eksistentiel krise – lige fra den otte-årige Yang Yang, der ikke kan forstå, at han ikke kan se verden med andres øjne, til hovedpersonen NJ, der nærmest udtaler sig på vegne af samtlige personer, når han siger: ”Vi har alle brug for at tænke”.

Familien er samlet, fordi bedstemoren har været ude for en ulykke og nu ligger i koma. Yang udnytter metaforisk den smertefulde tidslige vakuum til at sætte livets store spørgsmål på dagsordenen. ’Yi Yi’ præsenterer en sjælden livsklogskab og kontemplativ ro og er et unikt studie i, hvordan en film kan vare tre timer uden at føles et sekund for lang.

Rating star
3
/6
Brugerne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.