Gå til hovedindhold
Tilføj til min liste
Ikke set

Zarafa

En girafs eventyr Læs mere
2012
Animation
78 min

I animationsfilmen 'Zarafa' fortæller en gammel mand børnene i hans afrikanske landsby historien om venskabet mellem den 10-årige dreng, Maki, og girafungen Zarafa. Men skæbnen vil, at ørkenprinsen Hassan har fået ordre om at levere Zarafa til den franske Kong Charles X som en gave fra den egyptiske pasha.

Maki slår følgeskab med Hassan på turen fra Sudan til Paris i håbet om at kunne stoppe ørkenprinsen og bringe Zarafa tilbage til sit fædreland. På deres rejse møder de blandt andre en hjælpsom ballonskipper, et par usædvanlige køer og piraten Bouboulina.

'Zarafa' er baseret på en sand historie om den første giraf i Frankrig nogensinde. Zarafa blev i 1826 sejlet til Marseille med et skib, der havde hul i dækket, så den lange hals og hovedet kunne stikke ud.

Zarafa var, ligesom i filmen, en gave til Kong Charles X fra en egyptisk fyrste, og efter at have overvintret i Marseille vandrede giraffen 885 km til Paris til stor fryd for de tilstrømmende franskmænd.

Filmen blev udtaget til årets Berlin Film Festival og Annecy International Animated Film Festival.

'Zarafa' vises med dansk tale.

Rating star
4.5
/6
Brugerne
Rating star
4
/6
Medierne
Vurder selv filmen
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Rating star
Din bedømmelse: /6

Flere animationsfilm

Flere familiefilm

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.