Gå til hovedindhold
Sponsoret

I disse dage er der én serie, som det danske serieland taler om – Gangs of London. Og én formulering bliver brugt i flæng; den voldeligste serie nogensinde.

Serien foregår i nutidens London og følger den kriminelle underverdens gangsterbosser. De forskellige bander har en aftale om passe deres respektive områder, mens de alle ligger under for familien Wallace og specifikt familiens overhovedet, Finn Wallace.

Se 'Gangs of London' på C More her

Ligesom London, der i sig selv er et arnested af flerkulturelle forgreninger, styres byen også af internationale bander fra hele verden. Under familien Wallace sidder hhv. albanske, nigerianske, pakistanske og kurdiske bander på hver deres del af det kriminelle forretningsliv.

Da Finn Wallace bliver myrdet, går aftalerne og samarbejdet hurtigt op i røg. Og da Finns søn og aftager til imperiet tager på krigsstien for at finde sin fars morder, eskalerer bandernes konflikter drastisk.

 

01_13_GOL_S01.jpg

En af årets helt store hits

Skaberne af serien, er den walisiske instruktør Gareth Evans og hans faste samarbejdspartner, kameramanden Matt Flannery. Makkerparret er nok mest kendt for de ekstremt blodige og intense The Raid-film, som har vist, at Evans har et exceptionelt talent for flot og brutalt eksekveret action-sekvenser.

I ’Gangs of London’ arbejder de med deres største og dyreste produktion til dato. Den har sågar været dyrere end den anmelderroste miniserie ’Chernobyl’, som Sky Studios også producerede.

Og de flotte modtagelser fortsætter på deres nyeste satsning. Serien udkom i Storbritannien den 23. april, hvor 16 millioner så med, og hvor den modtog flotte anmeldelser.

Nu er serien kommet til Danmark og anmelderne er begejstrede. Med 5- og 6-stjernede anmeldelser er anmelderne enige om, at Evans har lavet et helt unikt voldepos med ’Gangs of London’.

I ’Gangs of London’ mikser makkerparret atletisk elegance med afstumpet hooliganisme, florlet martial art-teknik med gumpetung infight med næveslag på pubben og smukke billedkompositioner med svedig, blodig og beskidt realisme i forgrunden.

Politiken

Hæsblæsende, ultra-voldelig og skamløst underholdende fortælling om den kriminelle, engelske underverden sætter en ny standard for international serie-action.

Filmmagasinet Ekko
03_05_GOL_S01.jpg

 

Game of Blinders

Serien har stjerner fra ’Game of Thrones’ og ’Peaky Blinders’, men sammenligningerne stopper ikke der.

Selvom ’Peaky Blinders’s sixpences, barberblade og industrialiserede Birmingham er blevet skiftet ud med jakkesæt, hættetrøjer og London i en nutidig setting, har serien lige så meget attitude, slang og ærke-engelsk bandeliv over sig.

Men i stedet for at tegne et romantiseret billede af kriminalitet, foregår ’Gangs of London’ i en mere socialrealistisk verden, hvor kriminalitet har konsekvenser og bander er dødsensfarlige.

Derudover, resonerer det multietniske og komplekse, politiske spil med serier som ’Game of Thrones. Vi bliver ført ind i et gennemarbejdet univers af de forskellige banders relationer - om det er de pakistanske og kurdiske banders konflikt, de walisiske rejsende eller lejesoldater fra det danske jægerkorps – har de alle et sprog, en historie og en plads i det store univers, der er ’Gangs og London’.

Og som ’Game of Thrones’ nok var med til at ændre for resten af serieverden – så er serien ikke bange for at chokere og slå sine karakterer ihjel.  

 

GangsofLondon2.jpg

 

Potentielt verdens blodigste serie

’Gangs of London’ er blodig. Rigtig Blodig. En hel del blodigere og voldeligere end ’Game of Thrones’, der ellers typisk har været anset som en af de blodigste serier. Listen over omkomne var på 46 efter den første sæson af ’Game of Thrones’.

Til sammenligning ser tallene for ’Gangs of London’ således ud: 113 mord, 96, der bliver skudt, 30 knivstik, 13, som bliver tortureret og 7, der kvæles.

Og med den helt unikke og adrenalinpumpende action, som kun Evans og Flannery kan levere det, mærkes hver eneste slag, spark og knivstik. Hver eneste skud og eksplosion betyder noget. Action og bliver ikke gjort til en komisk størrelse, men alvorlig, konsekvensfyldt og rystende.

 

'Gangs of London' havde dansk premiere den 10. november og udkommer et afsnit om ugen

Se 'Gangs of London' på C More her

 

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.