Gå til hovedindhold

10 serier du skal se i maj

Nyt fra både Star Wars- og Star Trek-universerne, dansk krimi og opfølgeren til 'Normal People'

josephine@kino.dk
Skrevet af josephine@kino.dk


Foråret er over os, men det betyder ikke en pause fra streaming – tværtimod. For maj måned byder på høj kvalitet af nye serier, populære publikumsfavoritter og spin-offs.

Det er i den grad fantasy og science fiction der pryder maj måneds udvalg, samt dansk dokumentar-serie og krimi baseret på virkelige hændelser.  

Se de 10 serier, du skal streame i løbet af maj herunder.

Alex beskåret.jpg
Viaplay ©

The Viking – Narkokongens fald

Viaplay-serien 'The Viking – Narkokongens fald' fortæller den virkelige historie om den danske narkokonge, Claus Malmqvist. Malmqvist bærer på en mørk fortid, som bl.a. byder på den amerikanske mafia, kinesiske triader, rigspolitiets rejsehold og Interpol.

Malmqvist har siddet fængslet i 16 år, og han står nu frem med sin utrolige fortælling, som tangerer mellem dokumentar og drama. Dramatiseringerne af Malmqvists liv fortolkes af den populære danske skuespiller Alex Høgh Andersen.

'The Viking – Narkokongens fald' kan streames på Viaplay nu.

Star-Trek-strange-new-worlds.jpg
Paramount+ ©

Star Trek: Strange New Worlds

En sæson 2 er allerede bekræftet til denne nye Star Trek-serie, der følger Captain Christopher Pike og holdet på USS Enterprise udforske nye verdener i galaksen årtiet før den originale Star Trek-serie (1966-1969) finder sted.

Den kendte karakter Captain Kirk vil vende tilbage i den nye serie, denne gang spillet af The Vampire Diaries-stjernen Paul Wesley. Vi kender karakteren i skikkelse af William Shatner, mens rollen også i nyere tid er blevet personificeret af Chris Pine.

'Star Trek: Strange New Worlds' kan ses på Paramount+ fra den 5. maj.

ClarkSG.jpg
Netflix ©

Clark

'Clark' fortæller den utrolige historie om Sveriges mest notoriske gangster, Clark Olofsson, og hans berygtede forbrydelser. Særligt ét røveri gjorde sig bemærket, da det blev starten på begrebet "Stockholm Syndrom".

Netflix-serien er baseret på Clarks sandheder og løgne. I rollen som Clark Olofsson ses Bill Skarsgård (It), og bag kameraet ses Jonas Åkerlund ('Lords of Chaos') som instruktør.  

'Clark' kan streames på Netflix fra den 5. maj.

TheStaircaseSG.jpeg
HBO Max ©

The Staircase

HBO Max-serien 'The Staircase' fortæller den sande historie om krimiforfatteren Michael Peterson og hans kone Kathleen. Da Kathleen bliver fundet død forenden af en trappe i deres hjem, bliver Michael Peterson anklaget for drab.

Igennem otte afsnit følger vi den 16 år lange juridiske kamp, der fulgte efter Kathleens død, samt flashback til familiens liv op til hendes død. Serien er baseret på den kendte dokumentar-serie af samme navn.

Rollelisten er pakket med store navne som bl.a. Colin Firth, Toni Collette, Sophie Turner, Dane DeHaan og Patrick Schwarzenegger.

'The Staircase' kan streames på HBO Max fra den 6. maj.

How I Met Your Father
Disney+ ©

How I Met Your Father

Endelig rammer efterfølgeren til den populære sitcom How I Met Your Mother de danske streamingtjenester.

I 'How I Met Your Father' fortæller Sophie i en nær fremtid sin søn historien om, hvordan hun mødte hans far. En historie der sender os tilbage til 2021, hvor Sophie (spillet i yngre udgave af Hilary Duff) og hendes tætte vennegruppe er midt i at finde ud af, hvem de er, hvad de vil med livet, og hvordan de skal forelske sig i en tidsalder med dating-apps og uendelige muligheder.

Sex and the City-stjernen Kim Cattrall har overtaget rollen som fortæller i den nye serie – hvor det var den nu afdøde Bob Saget, der stod bag stemmen i den originale serie.

Se 'How I Met Your Father' fra den 11. maj på Disney+.

Conversations_Nick_Frances.jpg
HBO Max ©

Conversations With Friends

Efter publikumssuccesen Normal People, som vi udnævnte til den bedste serie i 2020, kommer nu 'Conversations With Friends', der ligeledes er baseret på en bog af Sally Rooney.

Serien vil ligesom i bogen handle om den 21-årige studerende Frances og hendes ekskæreste/bedste ven Bobbi, der sammen optræder i Dublin. De to møder et ældre ægtepar, og snart bliver alle deres liv meget mere viklet sammen, end nogen af dem havde set komme.

'Conversations With Friends' kan ses på HBO Max fra den 15. maj.

devils2.jpg
C More ©

Devils - sæson 2

Lars Mikkelsen er tilbage i anden sæson af dramaserien 'Devils', der handler om penge og magt i finansverden. Den nye sæson byder bl.a. på Brexit, Trump, Bitcoins, 5G og tech-krig mellem Kina og USA. 

Massimo er nu administrerende direktør for NYL og har trukket store overskud til investeringsbankens kinesiske aktionærer. Men Brexit truer! Samtidig vender Dominic Morgan tilbage og forsøger at rekruttere Massimo i en datakrig mellem Kina og Vesten.

Udover Mikkelsen spiller danske Clara Rosager også med i den nye sæson.

'Devils' - sæson 2 kan ses fra den 18. maj på C More.

NightSkySG.jpeg
Prime Video ©

Night Sky

Prime Videos længeventede nye science fiction-serie 'Night Sky' handler om parret Franklin og Irene York, som opdager et kammer begravet i deres baghave. Kammeret fører på uforklarligvis til en ukendt og forladt planet.

Planeten bliver parrets tilflugtssted, men pludselig dukker en mand op fra den anden planet samtidig med, at naboernes nysgerrighed skærpes. Serien har de garvede skuespillere Sissy Spacek og J.K. Simmons i hovedrollerne.

'Night Sky' kan streames på Prime Video fra den 20. maj.

StrangerThingsSG.jpg
Netflix ©

Stranger Things – sæson 4: volume 1

Der er gået seks måneder siden 'The Battle of Starcourt', som bragte gru og ødelæggelse til Hawkins. Vennegruppen kæmper med efterveerne fra oplevelse, især fordi de nu er adskilte.

Jim Hopper sidder stadig fængslet i det kolde Rusland, hvor han møder både menneskelige og umenneskelige farer.

Tilbage i USA begynder en ny rædsel at lure – en længe gemt rædsels der knytter alt sammen. En ny og overnaturlig trussel kommer til overfladen, men hvis Eleven og hendes venner kan løse mysteriet, kan de måske sætte en endelig stopper for 'The Upside Down'.  

'Stranger Things' sæson 4: volume 1 kan streames på Netflix fra den 27. maj.

Obi-Wan Kenobi / Disney+
Disney+ ©

Obi-Wan Kenobi

Star Wars-universet har stadig mange, mange flere historier at fortælle, og denne måned får serien om fanfavoriten Obi-Wan Kenobi endelig premiere med Ewan McGregor tilbage i sin ikoniske rolle.

Serien ved samme navn som sin hovedkarakter tager fat efter hændelserne i Star Wars: Revenge of the Sith fra 2005, hvor titelpersonen har søgt tilflugt fra Sith-fyrsterne på ørkenplaneten Tatooine.

Imens møder vi en ny skurk, som har igangsat en jagt på de overlevende Jedi-riddere fra den store klon-krig.

Se 'Obi-Wan Kenobi' fra den 27. maj på Disney+.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.