Gå til hovedindhold

10 serier du skal se i oktober

Gys, alieninvasion, komedier og ventede sæsoner af populære serier

Skrevet af StreamingGuide


Hvis du vil tilbringe din efterårsaften på sofaen med en god serie, så har vi samlet 10 serier med premiere i oktober, som du bør overveje at give et kig.

Oktober er Halloween-måned, derfor gemmer listen selvfølgelig på flere nye gyserserier. Men en spion-serie med dansk islæt, skræmmende true crime, komedieserier og ny sæson af Emmy-elsket serie har også fundet vej til månedens udvalgte.

De 10 serier er herunder listet i den rækkefølge, de får premiere:

 

RedElection.jpg

 

 

Red Election

Politik, terrortrusler og spænding er på programmet i Viaplays nye originale spionserie ‘Red Election’.

Secret Service-agenten Beatrice Ogilvie får nys om, at et muligt russisk terrorangreb på britisk jord. Men mulvarpen, en tidligere KGB-agent, dør inden, hun har fået alle oplysninger.

Ogilvie slår sig sammen med sin danske pendant, Katrine, og sammen jagter de nogle svar, inden det er for sent.

På rollelisten er bl.a. det danske stortalent og dobbelte Bodil-vinder Victoria Carmen Sonne i selskab med flere britiske stjerner, herunder Lydia Leonard (Last Christmas) og James D’Arcy (Dunkirk).

’Red Election’ kan ses fra 3. oktober på Viaplay.

 

DrDeath.jpg

 

 

Dr. Death

Denne nye true crime-serie får hårene til at rejse sig. ’Dr. Death’ fortæller nemlig historien om lægen Christopher Duntsch, der invaliderede 31 patienter og tog livet af to under en række rutineoperationer i 2010'erne.

Serien følger to læger, der kommer på sporet af deres livsfarlige kollega, der lader sit syge sind gå udover sine uskyldige patienter. Sammen med en statsanklager prøver de at få stoppet den unge, karismatiske neurokirurg.

’Dr. Death’ er baseret på en yderst populær podcast og har en imponerende rolleliste med Joshua Jackson (The Affair & Fringe) i titelrollen, samt Christian Slater og Alec Baldwin som de to læger Henderson og Kirby.

Bemærk også C More får dokumentarfilmen ’Doctor Death: The Undocted Story’ om den virkelige Dr. Duntsch.

’Dr. Death’ kan får premiere den 5. Oktober på C More.

 

AHS.jpg

 

 

American Horror Story: Double Feature

Den elskede gyser-antalogiserie er klar med sin 10. sæson, og denne gang er temaet ”Double Feature”, hvilket betyder, at sæsonen er todelt.

Den første del hedder “Red Tide” og handler om en familie med far, gravid mor og datter, der flytter til en afsides strand henover vinteren - hvor vampyrer ser ud at dukke op.

Anden del har titlen ”Death Valley”, foregår i 1950’erne og vil omhandle noget udenjordisk! Ja, rumvæsner ser ud til at komme til at spille en rolle i den nye sæson.

En masse af American Horror Story’s velkendte ansigter medvirker, herunder Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock og Lily Rabe. Mens man blandt de nytilkomne finder Alene Hjemme-barnestjernen Macaulay Culkin (hvis bror medvirker i en anden af oktober store serier).

’American Horror Story: Double Feature’ får premiere den 13. oktober på Disney+.

 

Reservationdogs.jpg

 

Reservation Dogs

Ny komedieserie skabt af manden bag bl.a. ’What We Do in the Shadows’, ’Thor: Ragnarok’ og ’Jojo Rabbit’. Oscar-vinderen Taika Waititi, der laver nogle af mest spændende ting i Hollywood lige nu.

’Reservation Dogs’ følger fire indfødte amerikaneres opvækst i et reservat i det østlige Oklahoma, hvor de kommer ud for diverse ting.

Medskaber Sterlin Harjo har trukket på sin egen barndom med et hold af unge stjerner, der også kommer fra samme miljø.

Det er allerede bekræftet, at en sæson 2 er under udarbejdelse.

‘Reservation Dogs’ får premiere den 13. oktober på Disney+.

IKnwoWhatYouDidLastSummer.jpg

 

 

I Know What You Did Last Summer

Voksede du op i 90’erne, har du formentlig stiftet bekendtskab med fænomenet ’I Know What You Did Last Summer’. Gyserfilmen fra 1997 var megapopulær og fik to efterfølgere.

Den nye serie, er ligesom den foregående film, baseret på Lois Duncans roman fra 1973 og følger en gruppe unge et år efter en fatal bilulykke, som de har holdt hemmelig.

Plaget af dårlig samvittighed går det op for dem, at en brutal morder er løs. De må nu forsøge at finde ud af hvem, hvilket afslører en mere lyssky side af deres idylliske barndomsby.

I en af hovedrollerne ses Madison Iseman, kendt fra storfilm som 'Jumanji: Welcome to the Jungle' og 'Annabelle Comes Home'. En af seriens producere er The Conjuring-skaber James Wan.

’I Know What You Did Last Summer’ kan ses på Amazon Prime fra 15. oktober.

 

You.jpg

 

 

You – sæson 3

Den afhængighedsskabende thriller-serie ’You’ er tilbage med sin tredje sæson denne oktober, hvor menuen igen står på kærlighedsbesættelser… og mord!

Serien handler om Joe Goldberg, der ved første øjekast virker som en charmerende og kultiveret gentleman. Men som publikum har lært over de to første sæsoner, vil han bogstavelig talt gøre ALT for at komme tæt på den kvinde, han på det pågældende tidspunkt er besat af.

I sæson to lagde Joe sin intense opmærksomhed på den unge kvinde Love, der viste sig at være mindst lige så farlig som ham selv.

Nu lever Joe og Love et normalt liv med deres nyfødte baby i en amerikansk forstand. Men det er svært at bryde gamle vaner, og på trods af parterapi ender de to snart (igen) på en morderisk vej.

’You’ sæson 3 kan ses på Netflix fra 15. oktober.

 

Sucession.jpg

 

 

Succession – sæson 3

En af tidens mest populære og roste serier er den Emmy-vindende ’Succession’, der følger en amerikanske rigmandsfamilie med patriarken Logan Roy i front

Logan Roys tre børn, den underkuede Kendall, den umodne Roman og den skarpe Shiv kæmper alle tre om, hvem der skal overtage farmands plads som øverste leder i den familieejede mediekoncern. Mens konkurrenterne forsøger at lukke biksen.

I den 3. sæson af ’Succession’ står de interne stridigheder i lys lue, mens firmaets skeletter vælter ud af skabene. Nu gælder det om at trække på alle familiære, politiske og finansielle alliancer, hvis man vil komme helskindet igennem.

Seriens allerede velspillende ensemble med bl.a. Jeremy Strong, Kieran Culkin og Brian Cox, bliver beriget med stærke navne som Alexander Skarsgård og Adrien Brody.

’Succession’ sæson 3 får premiere den 18. oktober på HBO Nordic.

 

TheBite.jpg

 

 

The Bite

’The Bite’ er en ny komedieserie fra skaberne af 'The Good Fight' og 'Evil', og følger to naboer under en anden bølge af COVID-19, der viser sig at være livsfarlig.

Corona-virussen spreder sig i New York, og de smittede bliver til menneskeædende zombier. Imens forsøger de to kvinder at balancere deres familieliv, karriere og muligvis verdensundergang.

I de to hovedroller ses Orange is the New Black-stjernen Taylor Schilling og Audra McDonald kendt fra ‘The Good Fight’ og ’Private Practice’.

‘The Bite’ kan ses fra den 21. oktober på C More.

 

InsideJob.jpg

 

 

Inside Job

Netflix’ nye animationsserie stiller skarpt på konspirationsteorier. Nærmere bestemt de statsansatte, hvis fuldtidsjob er at sørge for, at vi ikke finder ud af, at de faktisk er sande.

I ’Inside Job’ møder vi de mere eller mindre inkompetent Cognito Inc., der står for at håndtere enhver konspirationsteori. Det er lige fra at holde øglemennesker fanget til at lægge en pressestrategi, der sørger for, at verdensbefolkning aldrig høre om de virkelige fænomener.

Serien er skabt af Alex Hirsch og Shion Takeuchi, der har stået bag de populære animationsserier ’Gravity Falls’ og ’Regular Show’ – og de er igen klar med en omgang skøre, elskværdige karakterer.

’Inside Job’ kan ses på Netflix fra 22. oktober.

 

Invasion.jpg

 

 

Invasion

I ’Invasion’ bliver Jorden invaderet af rumvæsner, og i denne nye tv-serie skildres denne skæbnesvangre begivenhed fra en række karakterers forskellige perspektiv spredt rundt over hele verden.

Serien er inspireret af H.G. Wells' klassiske science fiction-roman ’War of the Worlds’ og er skabt af bl.a. Simon Kinberg, der har skrevet en række X-Men-film og senest var involveret i den nye udgave af The Twilight Zone.

’Invasion’ har et stort budget i ryggen og kommer hele kloden rundt med et stort international cast, der tæller iranske Golshifte Farahani (Extration), asiatiske Shiori Kutsuna (Deadpool 2) og Jurassic Park-legenden Sam Neill.

’Invasion’ får premiere den 22. oktober på Apple TV.

 

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.