Gå til hovedindhold

5 utraditionelle romantiske komedier du kan se på Netflix

Som opvarmning til biograffilmen 'Palm Springs'

christine@kino.dk
Skrevet af Christine Dyrskjøt ElmstrømPå torsdag har den romantiske komedie Palm Springs med Andy Sandberg premiere i de danske biografer. Filmen indeholder genrens traditionelle karakteristikker med to mennesker, der får øje på hinanden til et romantisk bryllup, og snart opstår der kemi imellem dem.

'Palm Springs' har dog et twist, da de to bliver fanget i et tidsloop og bliver tvunget til opleve den samme dag om og om og om igen.

Hvis du kan lide romantiske komedier, der vender genren på hovedet, så kommer her 5 utraditionelle forslag, du kan streame lige nu på Netflix som opvarmning til 'Palm Springs'.

the big sick.jpg

The Big Sick

Da Kumail og Emily finder sammen, opdager de hurtigt, at deres forskellige kulturelle baggrunde spænder ben for deres forhold. Og da Emily pludselig bliver meget syg, bliver Kumail sat overfor hendes viljestærke forældre, der ikke er særligt begejstrede for, hvad de har hørt fra Emily. Det skæve forhold mellem Kumail og hans svigerforældre står i centrum for denne hjertevarme romantiske komedie.

Historien er baseret på den sande historie om Kumail Nanjiani og Emily V. Gordon, der begge modtog en Oscar-nominering for bedste originale manuskript.

 

55.jpg

Knocked Up

Judd Apatow er mester i komedie-genren, men i ’Knocked Up’ får romantikken også lov til at fylde.

Filmen handler om to meget forskellige mennesker med meget forskellige ambitionsniveauer, der efter en vild aften i byen får mere med hinanden at gøre, end nogen af dem havde regnet med, da deres one-night-stand fører til en graviditet.

 

13 snart 30

13 Going on 30

Jennas største ønske er at blive ældre, så hun kan slippe væk fra sine tåbelige forældre og de onde, populære piger fra sin klasse. På sin 13-års fødselsdag bliver hendes ønske opfyldt, og hun vågner op sytten år senere som sej og succesfuld 30-årige karrierekvinde i New York. Men voksenlivet viser sig selvfølgelig ikke helt at være, som hun havde regnet med.

Som bonus har den romantiske komedie en ung og veloplagt Mark Ruffalo i rollen som romantisk drømmefyr.

 

Isn't it Romantic

Isn't It Romantic

I endnu en rom-com med et magisk twist bliver den kyniske og uromantiske Natalie fanget i et "romantisk komedie univers", hvor hendes liv pludselig passer perfekt ind i genren: Hun har råd til en gigantisk og urealistisk lejlighed i New York, fuglene flyver i hjerteformede formationer og den ene lækre mand efter den anden vender sig om efter hende på gaden.

Rebel Wilson vender den romantiske komedie på hovedet i denne film, hvor der bliver gjort grin med alle de traditionelle karakteristikker.

 

Coming to America

Coming to America

Eddie Murphy er en af filmmediets ubestridte komediekonger, og det minder han endnu en gang om i denne 80’er komedie om en afrikansk prins, der tager til Queens i New York for at finde sig en dronning og kommende brud.

Filmen bør både ses, hvis man er vild med utraditionelle romantiske komedier som ’Palm Springs’ og som opvarmning til efterfølgeren ’Coming to America 2’, der får dansk biografpremiere til jul.

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.