Gå til hovedindhold

6 serier du skal se i september

Krimi, barsk dansk serie og sex

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig Nielsen


Efteråret og flere mørke timer nærmer sig. Vi har fundet seks serier frem, der får premiere i september, som er oplagt til at se på sofaen, når det er tid til at koble af - eller når du trænger til et godt grin, noget spænding eller en mystisk mordgåde.

Gamle kendinge, helt nye navne, fortsættelser og begyndelser venter i den kommende måned.

Se de 6 serier du skal streame i løbet af september herunder:

Huset-DR.jpg
Foto: 'Huset' / DR

Huset

Danmarks Radios nye søndagsserie ‘Huset’ bliver en barsk omgang. Serien er centreret om fire fængselsbetjente i et nedslidt, dansk fængsel - kendt som ’Huset’.

’Huset’ er skabt af Kim Fupz Aakeson i tæt samarbejde med instruktørerne Frederik Louis Hviid og Michael Noer, og det er en rå serie, der er meget realistisk i sit udtryk. Netop Michael Noer har tidligere stået bag den meget barske fængselsfilm R.

I hovedrollerne ses Sofie Gråbøl, David Dencik, Charlotte Fich og Youssef Wayne Hvidtfeldt.

’Huset’ får premiere den 1. september på DRTV.

Justified: Primeval City

Det er otte år siden, at den populære serie Justified om Marshall Raylan Givens blev afsluttet efter seks sæsoner.

Men nu vender Timothy Olyphant tilbage i rollen som Raylan Givens, der 15 år efter at have forladt Kentuckys bjergdale nu bor i Miami som en omvandrende anakronisme, der balancerer sit liv som U.S. Marshal og deltidsfar til en 15-årig pige.

Et tilfældigt møde på en øde motorvej i Florida sender ham til Detroit. Her krydser han veje med Clement Mansell, også kendt som The Oklahoma Wildman, en voldelig, sociopatisk desperado, der allerede er sluppet gennem fingrene på Detroits politi én gang, og som vil gøre det igen.

Mansells advokat, den formidable Carolyn Wilder fra Detroit, har alle intentioner om at repræsentere sin klient, selv da hun finder sig selv fanget mellem politi og forbryder og også har sit eget spil i gang. De tre karakterer begiver sig ud på en kollisionskurs for at se, hvem der kommer ud af City Primeval i live.

’Justified: City Primeval’ er baseret på den populære krimiforfatter Elmore Leonards bogforlæg.

Alle afsnit af serien kan ses på Disney+ fra 6. september.

Poker Face

Rian Johnson – manden bag de populære detektiv-film 'Knives Out' og 'Glass Onion' – er klar med en ny krimiserie med titlen Poker Face, som er en "ugens mysterium"-serie i 10 afsnit.

Serien følger den Emmy®-nominerede Natasha Lyonne som Charlie Cale, der har en helt ekstraordinær evne til at afgøre, når nogen lyver. Hun tager på tur i sin Plymouth Barracuda, og ved hvert stop møder hun nye mennesker og underlige forbrydelser, som hun bare må opklare.

Hvert afsnit er en ny sag a la 'Columbo', og den første sæson er spækket med gæstestjerner. Bl.a. Adrien Brody, Joseph Gordon-Levitt,Lil Rel Howery, Luis Guzmán, Nick Nolte, Rhea Perlman, Ron Perlman, Stephanie Hsu og Tim Blake Nelson.

’Poker Face’ kan ses på SkyShowtime fra 15. september

Better-Serie.jpg
Foto: 'Better' / C More

Better

Den nye britiske krimiserie følger Lou, der efterforsker en barsk sag omkring gangsterkongen Col, der har slået til igen!

Da hendes søn samtidig bliver alvorligt syg, beslutter hun sig for at ændre kurs; Hun er en korrupt politikvinde, der i alt for mange år har adlydt Cols mindste vink. Lou beslutter sig for at rydde op i et liv, der er helt ude af kontrol. Men det har sin pris.

I hovedrollen ses den britiske stjerne Leila Farzad, der brød igennem med serien 'I Hate Suzie', mens Andrew Buchan fra bl.a. 'Broadchurch' spiller gangsterkongen Col.

'Better' kan ses på C More fra 20. september.

Sex Education - sæson 4

Vi skal til at tage afsked med vores elskede karakterer fra den populære Netflix-serie 'Sex Education', der afsluttes med sin fjerde sæson.

Maeve er rejst til Amerika, og skolen Moordale er lukket. Otis skal finde sin plads i sin nye tilværelse på den frisindede Cavendish College – hvor han ikke længere er den eneste sex-ekspert.

Og efter mange år som enebarn har Otis også fået en søskende, da hans mor, sexterapeuten Jean, har valgt at få en baby.

På rollelisten til denne sæson finder vi også et dansk islæt, i det skuespilleren Marie Reuther (Dansegarderoben) bliver en del af holdet i den 4. sæson.

Sæson 4 af 'Sex Education' kan ses på Netflix fra 21. september.

The Continental: From the World of John Wick

Den længe ventede serie 'The Continental: From the World of John Wick' er prequel-serie i tre dele, der udforsker oprindelseshistorien bag det ikoniske hotel for lejemordere fra John Wick-universet.

Serien rejser tilbage til 1970'erne og foregår fra en ung Winston Scotts perspektiv, der må se en fortid i øjnene, som han troede, han havde lagt bag sig. Winston sætter gang i en dødsensfarlig kurs gennem hotellets mystiske underverden i et forsøg på at indtage det hotel, hvor han i sidste ende vil indtage sin trone.

Karaktergalleriet vil bestå af New Yorks mest berygtede lejemorede og har en imponerende rolleliste, der tæller Colin Woodell, Mel Gibson, Michelle Prada, Ben Robson, Hubert Point-Du Jour, Nhung Kate, Jessica Allain, Ayomide Adegun, Jeremy Bobb og Peter Greene i hovedrollerne. 

Første afsnit af 'The Continental' kan ses fra 22. september på Prime Video.

       Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.