Gå til hovedindhold

6 skuespillere, der er boycottet af Hollywood

Skuespiller blev helt fjernet fra Zack Snyders streaming-aktuelle zombiefilm 'Army of the Dead'

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis Kristensen


Zack Snyders Army of the Dead er aktuel på Netflix. Zombiefilmen foregår i en dystopisk fremtid, hvor Las Vegas er hærget af levende døde.

En gruppe lejesoldater tager her imod det ultimative tilbud: At bryde ind i karantæne-zonen og foretage det største kup nogensinde!

Det har dog ikke været en produktion uden problemer. For undervejs i optagelserne i juni sidste år blev Chris D'Elia smidt på porten, mens Tig Notaro overtog hans plads.

Army of the DeadFlere kvinder beskyldte nemlig D'Elia for at have sendt dem eksplicitte billeder med anmodninger om sex. I nogle tilfælde mødtes kvinder endda med ham og beskrev her yderst upassende opførsel.

Hans rolle i 'Army of the Dead' blev derfor helt blevet klippet ud af gyserfilmen, hvor han bl.a. også vha. computertrylleri er blevet fjernet fra filmen, mens Notaro er sat ind.

Det er dog langt fra første gang, at en skuespillers karriere er blevet skudt i sænk i Hollywood grundet alt fra anklager om seksuelle overgreb til upassende seksuel opførsel.

Herunder lister vi 6 skuespillere, der i kølvandet på #metoo er blevet boycuttet af Hollywood - og som vi nok ikke skal regne med at se i særlig mange film og serier i fremtiden.

Chris D'Elia


Chris D'Elia
Som beskrevet ovenfor ser det altså ud til, at Chris D'Elia er en færdig mand i Hollywood. Den 41-årige stand-up-komiker startede ellers sin karriere som skuespiller i 1996 i tv-serien 'Chicago Hope', mens han efterfølgende har haft roller i bl.a. serier som 'Boston Legal' og 'Monk', videre til en rolle i gyserkomedien 'Little Evil'.

 

Shia LaBeoufShia LaBeouf
Fra børneskuespiller til voksen stjerne og provokerende kunstner til nu at være blevet smidt på porten i Hollywood. Shia LaBeouf lykkedes ellers med skiftet fra barnestjerne til at træde ind i de voksnes rækker med både store actionfilm til mindre og mere skæve film.

Nu er hans seneste - og sidste? - spillefilm ifølge IMBb dramaet Pieces of a Woman. For i kølvandet på en række anklager om seksuel relateret vold samt at have praktiseret psykisk terror og overfald, er han nu persona non grata i Hollywood.

 

Gina Carano


Gina Carano
Der er ganske vist en overvægt at mænd, der er blevet boycottet. Det samme gælder denne liste. Der er dog også kvinder, som nu synes for evigt at være blevet forment adgang til at medvirke både i film og på tv. Det gælder bl.a. Gina Carano - dog ikke grundet seksuelt grænseoverskridende adfærd.

Derimod er boycuttet af hende sket efter i en Instagram-post at have sammenlignet nazisternes opførsel overfor jøderne med at hade nogen pga. deres politiske holdninger. Således blev hun droppet fra Star Wars-serien The Mandalorian, hvor hun spillede den barske Cara Dune.

 

Armie Hammer


Armie Hammer
Armie Hammer stødte brat ind i en mur, da der tidligere i år blev fremsat påstande om seksuelt misbrug og kannibalistisk fetishisme mod ham, videre til beskyldninger om ikke-konsensuel BDSM, voldtægt og psykisk vold. Hammer benægtede imidlertid alle beskyldninger. Senere hen er der dog kommet ret klare beviser ud, som virkelig sætter skuespilleren i et dårligt lys.

Dette stoppede dog ikke hans deroute, hvor både flere fremtidige projekter blev droppet af hans på daværende tidspunkt agentur og publicist. Hammer har ellers flere kritikerroste roller bag sig i bl.a. The Social Network og Call Me By Your Name.

 

James Franco

 

James Franco
Den engang ellers så produktive skuespiller, instruktør, forfatter, kunstner m.m. synes at have talte dage I Hollywood. For bl.a. er James Franco af flere kvinder blevet beskyldt for upassende eller seksuelt udnyttende opførsel.

Ikke nok med det, så har Francos tidligere ven og samarbejdspartner Seth Rogen taget afstand til ham. Den energiske skuespiller har ellers mange succesfulde og spændende roller bag sig i alsidige film som Spider-Man, Pineapple Express og Milk, videre til 127 Hours, Spring Breakers og This Is the End.

 

Kevin Spacey

 

Kevin Spacey
Kevin Spacey var engang en af Hollywoods helt store kanoner. Med film på CV’et som The Usual SuspectsSe7en og L.A. Confidential, videre til American Beauty og ikke mindst serien House of Cards. Nå ja, og så har han også lige to Oscar-statuetter på hylden.

Men i 2017 begyndte bolden at rulle for Spacey, da skuespilleren Anthony Rapp beskyldte ham for at have gjort seksuelle tilnærmelser mod ham i 1986, da han var kun 14 år.

Efterfølgende stod også andre mænd frem med lignende anklager.
Hermed droppede Netlix ham i 'House of Cards', mens rolle i Ridley Scotts All the Money in the World blev overtaget af Christopher Plummer. Spacey er dog endnu ikke kommet i retten angående beskydningerne og er altså heller ikke blevet fundet skyldig i en offentlig instans endnu.

'Army of the Dead' kan ses på Netflix.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke

Relaterede nyheder

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.