Gå til hovedindhold

Din guide til The Walking Dead

Overblik over den omfattende zombie-franchise

dit_vaerste_maridt@yahoo.dk
Skrevet af Anders DaviesI 2010, hvor bølgen af zombiefilm i 00’erne havde stået på sit højeste i mainstreamkulturen, lander The Walking Dead. En serie, hvor vi følger sheriffen Rick Grimes, der vågner op fra et koma på et øde hospital. Hurtigt kommer Rick til en skræmmende anerkendelse – de døde lever op igen, og er ude efter de levendes kød.

Baseret på Robert Kirkmans tegneserie er der, udover hovedserien fra 2010, udkommet et væld af indspark til The Walking Dead-universet. I anledningen af at sidste halvdel af sæson 10 udkommer på streamingtjenester, giver vi her et overblik over de forskellige udgivelser, samt hvad fremtiden har i vente.

twd2.jpg

The Walking Dead (2010-2022)

Havde man i 2010 spurgt om, hvorvidt en gyser/dramaserie om zombier ville blive en mainstream succes, havde svaret nok været nej. Alligevel udkommer ’The Walking Dead’ på AMC i 2010 og får gevaldig succes. Præmissen er som sådan simpel nok – det handler om at overleve de levende døde.

Vi følger Rick Grimes, der med sin kone og søn kæmper i et nådesløst Atlanta, hvor det ikke kun er zombier, der er den største trussel, men også grupperinger, der bekriger hinanden i det postapokalyptiske landskab.

Rick samler løbende igennem serien en gruppe af farverige karakterer, såsom den armbrøstbærende Daryl og samuraisværdsvingende Michonne, der forsøger at bibeholde noget menneskelighed, retfærdighed og overleve i den barske verden.

Serien er på 10 sæsoner, hvor det 16. afsnit udkommer i dag, den 5. oktober, på Xee. De yderligere 15 afnit i sæsonen kan ses på HBO Nordic og Viaplay, det vides ikke endnu hvornår de får det 16. afsnit.

Derudover får sæsonen seks yderligere afsnit, der endnu ikke har fået en udgivelsesdato. Seriens 11. og sidste sæson er planlagt til at udkomme i 2022.

'The Walking Dead' kan streames på HBO Nordic, Viaplay og Xee.

feartwd.jpg

Fear the Walking Dead (2015-)

The Walking Deads gevaldige succes affødte i 2015 spinoff-serien ‘Fear the Walking Dead’. Zombieapokalypsen har selvfølgelg ikke kun indtaget Atlanta. I Los Angeles står det lige så slemt til, og vi følger en dysfunktionel familie i Englenes By, der må lære at tilpasse samfundets forhold og overleve den hårde, nye virkelighed.

Sjette sæson af ‘Fear the Walking Dead’ får premiere d. 12 I 2020. En syvende sæson er ikke endnu ikke offentliggjort.

’Fear the Walking Dead’ kan streames på HBO Nordic og Amazon Prime

worldbeyond.jpg

The Walking Dead: World Beyond (2020-)

Den post-apokalyptiske verden har ikke just fremtidsudsigter til at blive mindre zombieinficeret eller mere funktionel lige foreløbig. Ligesom vi i virkeligheden skal tænke over, hvilken verden vi efterlader til den næste generation, følger denne serie den næste generation i zombieverdenen. Handlingen udspiller sig i Nebraska 10 år efter zombiernes kommen, og vi følger en gruppe unge teenagere, der aldrig har kendt en anden tilværelse end denne.

Første afsnit havde premiere på Amazon Prime den 2. oktober, og der udkommer løbende et afsnit om ugen. Serien er planlagt til at køre over i alt to sæsoner.

’The Walking Dead: World Beyond’ kan streames på Amazon Prime

darlycarol.jpg

Daryl og Carol (2023)

To af universets fanfavoritter får deres egen spinoff-serie. Daryl og Carol er to karakterer, der har været med i serien helt fra starten af. Udover at deres navne rimer, er de et umage par, som har været igennem tykt og tyndt for at overleve, hvilket har gjort dem til en sammentømret enhed.

Serien er planlagt til at udkomme i 2023 efter afslutningen af sæson 11 af ’The Walking Dead’.

twdfilm.jpg

The Walking Dead Film (TBA)

Med en så succesfuld franchise var det nok kun et spørgsmål om tid, før Rick og co. gjorde sit indtog på det store lærred. Produktionen skulle efter sigende være påbegyndt i 2019 på ikke bare en, men hele tre film.

Filmene kommer til at følge Rick, efter han forlader hovedserien i sæson 9. Vi skulle også se flere kendinge fra The Walking Dead-universet såsom Michonne. Det er også muligt, at filmene kommer til at binde karaktererne fra de forskellige serier sammen.

Filmene er planlagt til at skulle udgives i biografer, nærmere end på VOD og streaming-tv, der ellers er seriernes normale platforme. Grundet Corona, ved vi selvfølgelig ikke hvordan det går med på produktionen eller med planerne om biografudgivelserne.

På nuværende tidspunkt er der ikke offentliggjort premieredatoer.

Tale of the Walking Dead (TBA)

Den seneste offentliggørelse er, at AMC er i gang med at producere en episodisk antologiserie, der enten kommer til at udforske nye eller eksisterende karakterer.

Der er på nuværende ingen premieredatoer.

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.