Gå til hovedindhold

Disney fjerner skandaløs numse-censur i Tom Hanks-klassiker

Efter et par år med internet-hån

benjamin.v.b@hotmail.com
Skrevet af Benjamin Vang Blaakilde


Da Disney+ blev lanceret tilbage i 2020, besluttede man hos Disney at en enkelt scene i Tom Hanks-komedieklassikeren Splash fra 1984 var for eksplicit for streamingtjenestens brugere.

Filmen er en klassisk dreng-møder-havfrue-fortælling, hvor Tom Hanks forelsker sig i havfruen Madison, spillet af Daryl Hannah, efter at hun redder ham fra at drukne.

I en infamøs scene på en strand bliver Hanks kysset af Hannah, der herefter løber udækket ud i havet. Selv i den originale scene er hendes bagside delvist dækket bag en lang paryk, der næsten med garanti allerede var limet til hendes numse. Men det var åbenbart stadig ikke nok dækning for Disney, der ville prøve at fremstå så familievenlige som muligt.

LÆS OGSÅ: Forbudt på TV: Det mest berygtede serie-afsnit nogensinde fylder 26 år

Selskabet valgte derfor at ændre fylden og længden på Hannahs hår digitalt, så det nu lignede noget nært lignende pels, der dækkede hele hendes bagparti og bevægede sig grinagtigt unaturligt, når hun var i løb. Se den redigerede version i bunden af artiklen.

Denne censurering skabte en bølge af jokes og hån på flere sociale medier, hvor mange brugere udstillede Disneys hykleri ved at komme med flere eksempler på film på platformen, hvor numser var meget synlige. Eksemplerne inkluderede Hugh Jackman i X-Men: Days of Future Past og Mark Ruffalo som Hulk i Thor: Ragnarok.

LÆS OGSÅ: Tom Hanks lugter til hundetis og slås med en klovn i ny komedie

To år efter er det blevet for meget for Disney, der nu endelig har besluttet at fjerne den computeranimerede hårklump den nye 4K-version af filmen.

'Splash' er dog ikke det eneste eksempel på censurering fra Disneys side. Fans af Disney Channel-serien 'Magi på Waverly Place'’ har også opdaget, at man har sløret kavalergangen på skuespilleren Maria Canals-Barrera i et enkelt afsnit.

Se den redigerede version af scenen fra ’Splash’ herunder:

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.