Gå til hovedindhold

Dræberulv løs i biografen: Se disse 5 glubske dyregys først

Løøøøb!

bjarke@kino.dk
Skrevet af Bjarke Friis KristensenEr der noget mere skræmmende end, når naturen vender sig mod mennesket i glubsk dyreform? Når bl.a. menneskets bedste ven bliver til ens værste fjende? Eller når uskyldige fugle går dræber-amok?

I den biografaktuelle 'Hunter Hunter' er det en sulten ulv, der er ude efter at få has på en lille familie, der bor i Canadas vildmark, hvor de ernærer sig som pelsjægere. Snart bliver deres ellers rolige hverdag vendt på hovedet og gjort til en kamp for overlevelse.

Vi har i den forbindelse kigget lidt i dyregysets historie og fundet fem titler frem - fra klassiske fugle, videre til en farlig hund og frem til bl.a. et nyere alligatorgys.

Køb dine billeter til 'Hunter Hunter' her:

Cujo (1983)


Cujo (1983)

I dette klassiske 80'er-dyregys bider ondskaben til, da en blodtørstig hund terroriserer en hjælpeløs familie. Filmen er baseret på bestselleren af gysets mester Stephen King og tilfører ordet rædsel en helt ny og gøende dimension.

For mens Donna og Vic kæmper for at holde sammen på deres skrantende ægteskab, bliver sønnen Tad gode venner med en stor sanktbernhardshund, der ejes af familiens mekaniker. Hvad de dog ikke ved er, at et flagermusebid har forvandlet Cujo fra en rar og venlig hund til en frådende dræber!

Se hvor du kan streame 'Cujo' her.

The Shallows (2016)


The Shallows (2016)

Hvis der er ét dyr, som har affødt et utal af dyregys, så er det hajen! Dræberhajen bliver i den grad populær med Steven Spielbergs Jaws i 1975. Siden da er det blevet til et umenneskeligt stort antal film om glubske hajer. En af de bedre af slagsen i nyere tid er den intense 'The Shallows'.

Filmen handler om den unge Nancy, der netop har mistet sin mor. For at bearbejde sorgen tager hun alene ud for at dyrke sin interesse for surfing i en afsidesliggende bugt, der var morens yndlingssted. Det viser sig dog, at en gigantisk hvidhaj holder til i bugten. Nancy redder sig med nød og næppe op på en klippe 180 meter fra kysten og står nu over for sit livs kamp mod rovfisken.

Se hvor du kan streame 'The Shallows' her.

Anaconda (1997)

 

Anaconda (1997)

Det er bestemt ikke kun gysende alvor, når dræberdyrene ruller sig ud. For bl.a. finder man i 90’er-filmen 'Anaconda' også sin del af humor. Man følger her et filmhold fra National Geographic, der bliver taget til fange af an vanvittig jæger, som tvinger dem til at følge ham på en rejse for at fange verdens største og mest dødelige slange.

Filmens spraglede rolleliste består af bl.a. så forskellige skuespillere som Jennifer Lopez, Ice Cube, Jon Voight, Eric Stoltz, Owen Wilson og Danny Trejo. Lad anaconda-jagten begynde!


Se hvor du kan streame 'Anaconda' her.

Crawl (2019)

 

Crawl (2019)

Det er muligt, at hajen tager førstepladsen, hvad angår flest dyregys, men både krokodiller og alligatorer har bestemt også en fast plads i genren. Det er netop tilfældet med 'Crawl', hvor man møder den unge Haley, der forsøger at redde sin far, mens de samtidig må kæmpe for deres liv blandt dødsensfarlige alligatorer.

Haley er nemlig endt i hjembyen i Florida, hvor hendes far er forsvundet i en voldsom orkan. Hun finder imidlertid sin far, der viser sig at være alvorligt såret og fanget i krybekælderen under familiens hus, der snart får besøg af skrupsultne alligatorer.


Se hvor du kan streame 'Crawl' her.

The Birds (1963)

 

The Birds (1963)

Kigger man på dræberdyr på film, kommer man absolut ikke udenom Alfreds Hitchcocks klassiker 'The Birds', der lever i krydsfeltet mellem thriller og gyser. Man følger her Melanie Daniels, som tager på weekendtur til et californisk fiskerleje for at forføre en lokal beboer, hun har set sig lun på.

Tingene udvikler sig dog i en foruroligende retning, da apokalyptiske fugleflokke går til angreb på det lille samfund. Fortællingens kerne er taget fra en Daphne Du Maurier-novelle, som Hitchcock år tilbage havde erhvervet sig rettighederne til, og som han blev mindet om via avisomtaler af en række episoder, hvor fugle havde opført sig aggressivt over for mennesker.


Se hvor du kan streame 'The Birds' her.

Inspiration til hjemmebiografen

Vil du have streamingguides og nyheder i din indbakke? Få vores nyhedsbrev.

Ja, jeg accepterer StreamingGuide af kino.dk's markedsføringssamtykke
Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.