Gå til hovedindhold

Efter 'House of the Dragon': De 6 kommende Game of Thrones-serier

Meget mere på vej

benjamin.v.b@hotmail.com
Skrevet af Benjamin Vang Blaakilde


Intriger, sex, drab og drager - det er opskriften på et godt eventyr i George R. R. Martins fantasyunivers baseret på hans bogserie 'A Song of Ice and Fire'.

Game of Thrones er en af de største og mest populære serier, der nogensinde er blevet produceret, mens prequel-serien House of the Dragon ligeledes har fået stor succes på streamingtjenesten HBO Max.

Det er tydeligt, at publikum ikke kan give slip på Westeros. Det er der da heller ingen grund til, idet der er en længere række af nye serier og projekter på vej, som fans kan glæde sig til at dykke ned i de kommende år.

Her giver vi et overblik over alt det, vi har i vente fra Kings Landing, Winterfell og de andre ikoniske lokationer.

Det bliver spændende at se, om de alle når at udkomme, inden George R. R. Martin bliver færdig med stjette bog i den oprindelige serie.

819106_6150055_6000x4000.jpg
House of the Dragon / HBO MAX

'House of the Dragon' sæson 2

Efter denne prequel-serie til 'Game of Thrones' havde en af de største åbninger i tv-historien, har det været klart, at en anden sæson var garanteret.

Desværre kan vi dog forvente at skulle vente helt til 2024 med opfølgningen ifølge HBO-chefen Casey Bloys. Selvom det kan være frustrerende, især taget første sæsons afslutning i betragtning, giver det nok meget god mening, når man tager højde for mængden af special effects, der er i en serie som denne.

Men hvis anden sæson er bare halvt så spændende som den første, har vi virkelig noget at se frem til.

Helen Sloan - HBO (Photo 4).jpg
Game of Thrones / HBO MAX

Jon Snow-efterfølger

Udefra kunne det virke til, at en direkte serie-efterfølger til 'Game of Thrones' var en drøm, der aldrig ville gå i opfyldelse. De fleste af de oprindelige skuespillere er alle kommet videre i karrieren og har lavet nye store projekter. Kit Harrington er fx blevet en del af Marvel-universet i sidste års Eternals.

Alligevel blev det i juni berettet af Hollywood Reporter, at en hel ny serie om Jon Snow var i under udvikling med Kit Harrington tilbage som den populære karakter. Faktisk skulle den nye serie have været Harringtons egen idé, som han besluttede at tage forbi universets skaber George R. R. Martin.

Sidste gang vi så Jon Snow, var han på vej nordpå med sit hold af wildlings efter at blive sendt i eksil ved muren som straf for at slå Daenerys Targaryen ihjel. En ny serie kunne meget vel følge hans fremtidige eventyr nord for muren og måske også åbne muligheder for at se fanfavoritter som Sansa eller Arya vende tilbage.

Helen Sloan - HBO (12).jpg
Game of Thrones / HBO MAX

'Tales of Dunk and Egg'

Hvis man er bekendt med George R. R. Martins forfatterskab udenfor hovedserien 'A Song of Ice and Fire', kender man nok allerede til Dunk og Egg.

For de uindviede refererer Dunk og Egg til henholdsvis Ser Duncan the Tall og den fremtidige konge Aegon V.

Det nye projekt vil basere sig på George R. R. Martins serie af noveller, der følger de to karakterers eventyr omkring 100 år før 'Game of Thrones' begynder.

Indtil videre findes der kun tre noveller om Dunk og Egg, men Martin har antydet, at der godt kunne være flere på vej, som den nye serie kunne tage inspiration fra.

Martin har også givet klare hints til, at Ser Duncan kunne være en forfader til Brienne of Tarth, som vi kender fra 'Game of Thrones', hvor hun blev spillet af Gwendoline Christie.

819097_6070890_6000x4000.jpg
House of the Dragon / HBO MAX

'Nine Voyages'/'Sea Snake'

Hvis navnet Sea Snake lyder bekendt, er det fordi, at det er et andet navn for Lord Corlys Velaryon, der dukkede op i 'House of the Dragon'.

Den nye serie, hvis titel formentlig enten bliver 'Nine Voyages' eller 'Sea Snake', vil ifølge Deadline også være en prequel-serie, der finder sted før hændelserne i 'Game of Thrones'.

Serien vil følge de berømte ni rejser, som Corlys tog på verden rundt - fra Westeros til Essos og endnu videre endnu.

Præmissen præsenterer en perfekt mulighed for at besøge lande og steder udenfor Westeros, som seriepublikummet ikke har mødt endnu.

GOT_S4_MB_05.jpg
Game of Thrones / HBO MAX

'10,000 Ships'

'10,000 Ships' er endnu en prequel-serie, som Deadline mener at vide, er i støbeskeen hos HBO.

Denne historie skulle følge krigerprinsessen Nymeria, som var en af de sidste overlevende af Rhoynar-folket, der ender med at slå sig ned i Dorne.

Hun er samtidig en direkte forfader til Oberyn Martell, som blev spillet af Pedro Pascal i 'Game of Thrones'.

Game of Thrones-fans vil muligvis også huske, at Arya opkalder sin direwolf efter den berømte prinsesse. Og hvis Arya navngiver noget efter nogen, så må den person være en meget beundringsværdig person.

20160603_ep610_Publicity_Still_045.00182224.jpg
Game of Thrones / HBO MAX

The Golden Empire

Der har været adskillige forlydender om animerede serier i Game of Thrones-universet, men den eneste af dem, som vi ved noget konkret om, vil fokuserer på Yi-Ti-verdenen, hvilket også kaldes for The Golden Empire.

Det sagnomspundne land er baseret på det kejserstyrede Kina og er kendt for at være et land fyldt med rigdomme. Det var et af de steder som Corlys Velaryon, som nævnt længere oppe i artiklen, rejste til på sine ni rejser.

George R.R. Martin har selv kommenteret på projektet i sin blog tidligere i år, hvor han skrev, at han mener, at animationen kommer til at blive utroligt smuk.

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.