Gå til hovedindhold

Endelig kan ikonisk 80’er-serie med Bruce Willis få streamingpremiere

Seriens skaber giver update

daniel@kino.dk
Skrevet af Daniel Bentien


Fans af tv-serien De heldige helte (Moonlighting) med Bruce Willis og Cybill Shepherd kan snart til frem til at kunne opleve 80’er-serien på streaming. Seriens skaber, Glenn Caron, har nemlig skrevet på Twitter, at han er begyndt at sikre de fem sæsoner kan komme på streaming. Det skriver MovieWeb.

LÆS OGSÅ: Bruce Willis afviser: Har ikke solgt sit ansigt

Serien, der løb fra 1985-89, har ellers været utilgængelig på streaming. Serien gav en tidlig rolle for Willis, der var med til at sende skuespilleren mod stjernehimlen, inden han for alvor slog igennem i Die Hard i 1988.

'De heldige helte' handler om et par privitdetektiver og er en af de første serier i den nu meget udbredte "dramady-genre", altså en blanding af drama og komedie.

Desværre er der en række udfordringer forude, primært i henhold til musikrettighederne. Det forklarer Caron til Entertainment Weekly:

- Da vi lavede 'De heldige helte', brugte tv-shows typisk ikke popmusik. Det var egentlig kun os og Miami Vice på det tidspunkt. Så da der blev indgået aftaler om musikken, var der ingen, der forventede streaming.

- For at tilgængeliggøre showet [på streaming], er ejeren af serien, som er Walt Disney Company, nødt til at gå tilbage og lave aftaler om al den musik - og det har de undgået i seks eller syv år nu.

- Der kan forhåbentlig komme én god ting ud af al den opmærksomhed, som Bruce har fået, og det kan være, at vi kan genoptage samtalen med Disney om at frigive streamingrettighederne, siger Caron med henblik på Bruce Willis nyligt annoncerede sygdom, der har tvunget filmstjernen på pension.

LÆS OGSÅ: Alvorligt syg Bruce Willis må gå på pension

- Det er svært for mig at forstå, hvorfor vi ikke kan finde en måde at få det til at fungere. Peacock streamer nu 'Miami Vice', så tydeligvis har nogen fundet ud af det.

Selvom Walt Disney Company ejer nogle af rettighederne, er det stadig ikke sikkert, hvilken streamingudbyder, der vil få 'De heldige helte', da der er flere rettighedshavere. Men Disney+ virker naturligvis som det oplagte bud.

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.