Gå til hovedindhold

Harry Potter-stjerne skal spille en af Hollywoods største ikoner i ny serie

Cary Grants historie fortælles i 'Archie'

dhn@kino.dk
Skrevet af Daniel Hartvig Nielsen


Der er vist ingen tvivl om, at Cary Grant er blandt de allerstørste Hollywood-ikoner gennem tiderne.

Stjernens glorværdige karriere tæller titler som Hitchcock-klassikerne Notorius (Berygtet) og North by Northwest (Menneskejagt) og screwball-komedien His Girl Friday (Sensationen) og den romantiske ’To Catch a Thief’. Og så var hans klassiske, maskuline charme inpirationen bag Ian Flemings roman-figur James Bond.

Men hvem var Hollywood-førsteelskeren privat? Det vil en ny britisk dramaserie undersøge.

Titlen bliver ’Archie’ hentet fra Cary Grants borgerlige navn Archibald Alexander Leach.

Jason Isaacs, der måske er bedst kendt som Lucius Malfoy i Harry Potter-filmene, har påtaget sig rollen som skuespiller-legenden. Den 59-årige brite udtaler:

- Der var kun én Cary Grant, og jeg ville aldrig være dum nok til at gå i hans ikoniske fodspor. Archie Leach derimod kunne ikke være meget længere væk fra den karakter, som han opfandt for at redde sig selv.

’Archie’ vil bestå af fire afsnit og starte ved Hollywood-stjernens fødsel i 1904 og hans opvækst under ekstremt fattige kår, der fører til hans transformation til ikonet Cary Grant.

Undervejs vil vi se Grant på toppen af karrieren i 1961, hvor hans eget privatliv er i ruiner efter to mislykkede ægteskaber – og hvor han indleder et forhold til den 30 år yngre tv-skuespiller Dyan Cannon, inden han i 1966 går på pension.

- Cary Grant blev en af de mest ikoniske personer i det 20. århundrede, elsket af præsidenter og pøblen. Nøglen til alting ligger i hans barndom, udtaler skaberen bag mini-serien, Jeff Pope.

Pope har tidligere forfattet filmene Philomena og Gøg og Gokke. Sidstnævnte gik også tæt på de virkelige personer bag komikerduoen.

Hollywood-stjernes datter, Jennifer Grant, har givet sin velsignelse til projektet.

Inspiration til hjemmebiografen
 

StreamingGuide nyhedsbrev signup billede

 

Luk (Esc)

Siden kan ikke vises ordentligt

StreamingGuide fungerer ikke optimalt i denne browser. Skift venligst til en anden browser, fx Chrome, Firefox, Safari eller Edge, for at få den virkelige oplevelse.